بررسی ژنز آهن دشت سمسور جنوب غرب زاهدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI21_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 987
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب بیابانگرد

دانشگاه سیستان وبلوچستان دانشکده علوم پایه گروه زمین شناسی

محمد بومری

دانشگاه سیستان وبلوچستان دانشکده علوم پایه گروه زمین شناسی

فاروق عالیان

دانشگاه سیستان وبلوچستان دانشکده علوم پایه گروه زمین شناسی

چکیده

دشت سمسور در 214 کیلومتری جنوب غرب زاهدان در قسمت شرقی بلوک لوت و در حاشیه ی زون فیلیشی شرق ایران و گسل نصرت آباد قرار دارد. واحدهای زمین شناسی منطقه عمدتا از شیست، اسلیت و سنگهای کربناته کرتاسه تشکیل شده که به وسیله استوک های تونالیتی و دایک های داسیتی و آندزیتی قطع شدهاند. کانی های عمده دایک ها و استوک ها پلاژیوکلاز، هورنبلند و کوارتز میباشند، دگرسانی پروپلتیکی دگرسانی غالب در این سنگها است. واحدهای جوانتر گدازه های بازالتی(دارای کانی های پلاژیوکلاز، پیروکسن و اولیوین)، تراورتن، کنگلومرا، رسوبات جدید می باشند. وجود رگه های سیلیسی و گارنت از خصوصیات آهن سمسور است. رگه ها و توده های مگنتیت همراه با هماتیت و گوتیت در محل شکستگی ها ، گسل ها، در آهک ها و اسلیت هایی که مجاور سنگهای نفوذی هستند، توس محلول های گرمابی تشکیل شدهاند. شاخص های ژنز، سنگ میزبان، دگرسانی، پاراژنز و محی تکتونیکی کانسار در این مقوله بررسی شده است.

کلیدواژه ها

بلوک لوت، زاهدان، دشت سمسور، اسکارن، کانسنگ آهن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.