بررسی پتروگرافی ژیوشیمی و پتروژنز توده ھای ساب ولکانیک مدوار و شاه خیرلله واقع در شمال و شمال شرق شھرستان شھربابک (استان کرمان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI21_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ارژنگ فرد

گروه زمین شناسی،دانشکده علوم دانشگاه شهید باھنر کرمان، ایران

عباس مرادیان

گروه زمین شناسی،دانشکده علوم دانشگاه شهید باھنر کرمان، ایران

چکیده

توده ھای ساب ولکانیک شاه خیرالله و مدوار در جنوب شرق کمربند ماگمایی ارومیه- دختر، شمال غرب نوار دھج- ساردوییه ، شمال و شمال شرق شهرستان شهربابک قرار دارند . سنگهای تشکیل دھنده ی آنها شامل ریولیت، ریوداسیت و داسیت می باشند. کانیهای اصلی تشکیل دھنده این سنگها اغلب ویژگیهای مشترکی مانند انحلال، منطقه بندی و اپاسیته شدن را نشان میدھند. تمامی نمونهھا متعلق به سری ماگمایی آھکی – قلیایی بوده و در موقعیت تکتونیکی حاشیه فعال قارهای واقع گردیده اند. با توجه به نمودار Rb/Sr و نمودار نورم Q-Or-Ab که برای تعیین عمق مخزن ماگمایی و فشار بخار آب به کار می روند، منشا توده ھای ساب ولکانیک مورد مطالعه در عمق بیش از 30 کیلومتر و در فشار بخار آب1-5 کیلوبار تخمین زده شده است . ھمچنین دمای ماگمای سازنده توده ھای نفوذی مورد مطالعه، با توجه به نمودار P2O5-SiO2 ، 900-058 درجه سانتی گراد تخمین زده میشود. مقادیر پایین TiO2 ,HREE ,Y, Yb در ھردو منطقه با ذوب بخشی آمفیبولیتهای حاصل از فرورانش سنگ کره اقیانوسی به ژرفای 53 کیلومتر سازگار است.

کلیدواژه ها

توده ساب ولکانیک، دھج- ساردوییه،آھکی – قلیایی، حاشیه فعال قاره ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.