اثر افزودن سطوح مختلف کلسیم یدات به جیره غذایی بر عملکرد تولیدی مرغان تخم گذار تجاری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
- کد COI اختصاصی: LSFE01_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف مکمل کلسیم یدات به عنوان منبع غنی از ید بر شاخص های عملکرد تولیدی مرغان تخم گذار، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از 240 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W-36 در دامنه سنی 33 تا40 هفتگی، با 6 تیمار، 5 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف مکمل کلسیم یدات (صفر،2/5 و 5 و 7/5 و 10 و 12/5 کیلوگرم خوراک/میلی گرم) بود. جیره های آزمایشی بر اساس دفترچه راهنمای پرورش های لاین W-36 برای مرحله پیک تولید (90-88%) تخمگذاری و میزان خوراک مصرفی هر قطعه(100 گرم در روز) تنظیم شد. افزایش سطوح مکمل کلسیم یدات از صفر میلی گرم (تیمار شاهد) تا 12/5 میلی گرم باعث افزایش معنی دار تولید تخم مرغ از 82/15 درصد به 88/15 درصد و در مورد تولید تودهای از 50/35 روز / مرغ / گرم به 52/95 روز / مرغ / گرم میگردد. در مورد میانگین وزن تخم مرغ، افزایش سطوح مکمل کلسیم یدات باعث کاهش معنی دار این شاخص از 61/40 گرم در تیمار صفر میلی گرم به 60/16 گرم در تیمار 12/5 میلی گرم گشت. اما سطوح مختلف کلسیم یدات اثر معنی داری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش می توان گفت افزایش سطح ید در جیره غذایی مرغان تخمگذار حتی بالاتر از پیشنهاد دفترچه راهنمای پرورش هایلاین (1/7 کیلوگرم خوراک/ میلی گرم) می تواند درصد تخم گذاری و ضریب تبدیل را بهبود بخشیده و درصد تخم مرغ های شکسته و ترک خورده را کاهش دهد.کلیدواژه ها
ید، عملکرد تولیدی، مرغان تخمگذار، تخم مرغمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.