تاثیر تنش های مدیریتی، تغذیه ای و محیطی بر تولید شیر گاوهای هلشتاین
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
- کد COI اختصاصی: LSFE01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
استاد تغذیه نشخوارکنندگان گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در گاوهای شیرده، تولید و ترشح شیر فرآینده ویژه ای است که به لحاظ جنبه های مختلف زیست ملکولی نسبت به سایر مسیرهای سوخت ساز حیوان متمایز است. این فرآیند، از نقطه نظر چگونگی انتقال حرارت، بزرگترین – چالشی است که حیوان پس از زایمان با آن روبرو می شود. لذا، وجود هر گونه تنش به لحاظ شرایط زیست محیطی، زیست تنفسی و زیست ملکولی می تواند چالش ایجاد شده را تحت تاثیر قرار دهد و بدین لحاظ میزان تولید و ترکیب این ماده مغذی حیات بخش را دستخوش تغییر نماید. از سویی دیگر و از نقطه نظر هزینه سود، حجم، ترکیب و بازده شیر – تولیدی در هر واحد پرورش گاوهای شیری بزرگترین چالش اقتصادی است که می تواند پایداری و توسعه هر گاوداری را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. مثلا در شرایط قیمت گذاری شیر در ایران، علاوه بر حجم تولید، غلظت چربی شیر عامل مهم سودآوری یک گاوداری است. در طی سالیان گذشته و امروزه، انتخاب ژنتیکی و استفاده از ژن های برتر به عنوان وسیله ای مطلوب برای تضمین افزایش تولید شیر توجیه شده است. اما داده های موجود نشان می دهد که این افزایش به لحاظ عدم بهینه سازی شرایط زیست محیطی و زیست ملکولی در حیوان به عنوان یکی از مهمترین تنشهای تاثیر گذار بر سلامت و ماندگاری حیوان در گله محسوب می شود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.