تحلیل نتایج EFQM به وسیله DEA به منظور ارایه مدلی برای بهبود کارایی واحدهای شرکت ساپکو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و اقتصاد در توسعه پایدار 
  • کد COI اختصاصی: MGTCONF01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام دستور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

محمد روحی عیسی لو

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

مهدی حسینی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدگرمی

بابک گواهی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه پیام نور

چکیده

این مقاله قصد دارد تا به شرح روشن وکامل مدل بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت EFQM بپردازد. EFQM چهارچوبی غیرتجویزی است که بر پایه 9 حوزه تشکیل شده است و می تواند حرکت یک سازمان بسمت برتری را ارزیابی نماید. فرآیند ارزیابی بر اساس این مدل دریک سازمان نیاز به استفاده ازحسابرسان باتجربه این امر برای رعایت ضوابط و نکات لازم که منجر به کاهش اشتباه در امتیازدهی شود دارد اما دیده شده که این متخصصان نیز دچار اشتباه می شوند و این مورد به عنوان مسیله و ارایه راه حلی برای کاهش خطا از اهداف اصلی این پایان نامه می باشد. ابتدا برخی از نقاط ضعف مدل EFQM مورد مطالعه قرارمی گیرد، سپس با استفاده ازمدل تحلیل پوششی داده ها DEA ساختار ورودی (توانمندسازها) وخروجی (نتایج) حاکم برمدل EFQM مورد بررسی قرار می گیرد تا عدم تناسب بین نتایج به دست آمده از این دو حوزه در یک سازمان مشخص گردد که ممکن است باتوجه به مشکلت وموانع به صورت پنهان در قلب سازمان رخ بدهد. اولین یافته این تحقیق مانند معدود مطالعات گذشته مبین این موضوع است که امکان بروز اشتباه در ارزیابی براساس مدل EFQM بسیار محتمل است) زیرا برخی از معیارهای 9 گانه در مدل به قدری کیفی هستندکه اندازه گیری آنها به افاردی خبره و کار آزموده نیاز دارد. همچنین در این پژوهش نشان داده شد که می توان مدل مفهومی ریاضی DEA را با مدل مفهومی EFQM، برای تولید رتبه بندی بهینه وهمچنین فرآیند محکزنی ، ترکیب نمود و در پی آن به نتایج بهتری دست پیدا کرد

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده ها، بنیاد مدیریت کیفیت اروپایی ، DEA، EFQM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.