بررسی و ارایه راهکارهای مناسب به منظور تقویت گردشگری در توسعه شهرها وروستاهای کشور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بررسی چالش ها و ارائه راهکارهای نوین مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: EPCPSUM01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره السادات موسویان

فوق لیسانس مدیریت فرهنگی از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات،

سیدعباس موسوی

لیسانس مدیریت دولتی

چکیده

اهمیت گردشگری و ضرورت توجه به ابعاد آن (ورزشی، زیارتی، فرهنگی، و طبیعت گرا یا اکوتوریسم) راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی کشورها بوده و توسعه زیرساختها و ایجاد بستر لازم، بسیج همه امکانات، برپایی جشنواره ها و همایش های داخلی و خارجی، گسترش بومگردی، کشف و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی، ارایه طرحها و تصویب قوانین جامع، جذب سرمایه گذاران، از مهمترین راهکارها و سیاستهای توسعه صنعت توریسم در عصر حاضر می باشد. از سویی همواره گسترش گردشگری موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال و گسترش فضای شادابی و نشاط بوده لذا نیاز عمومی از یک سو و توجه دولتها به این فرصت طلایی و انگیزه های اقتصادی موجب فعالیتهای بی شمار و برنامه ریزی جامعی درصنعت توریسم گردیده. گردشگری دارای جاذبه های متفاوتی در غالب مکانهای گردشگری، بهداشت، فرهنگ و زیرساختها است که می بایست به آن اهتمام بیشتری برای افزایش پتانسیل موجود در کشور داده شود. رونق گردشگری در گرو توسعه پایدار و از طریق پیشرفت و بهبود روشها در امور اقتصادی و سیاسی و فرهنگی امکان پذیر است. از مهمترین راهکارها رونق این صنعت و توجه به مشکلات کلانشهرها و رفع معضلات آنهاست. با جلوگیری از مهاجرت بیرویه و کاهش میزان تراکم، ارایه طرحهای تشویقی جهت خروج از کلانشهرها، رفع آلودگی و حل معضل ترافیک با شهرسازی و تسهیل در استفاده از حمل و نقل عمومی، عدم هرگونه حفاری بدون تاییدیه میراث فرهنگی، خروج کارخانجات و ترمینال های مسافربری و اماکن نظامی و غیرنظامی غیرضروری به خارج شهر و گسترش فضای سبز درختی به جای آنها، زمینه ساز گسترش این صنعت میباشد. علاوه بر آن از نکات حایز اهمیت برای توسعه گردشگری، به ذایقه گردشگران نیز میبایست توجه نموده و به گونه ای شرایط ایدهآل را برای آنان فراهم کرد، به طوریکه با معرفی محصولات وطنی و غذاهای سنتی شرایط را برای نوعی صادرات نامریی ایجاد نمود. از نکات قابل توجه در کلانشهرها خصوصا شهر تهران، آنکه قریب به اکثر گردشگران خارجی در بدو ورود با مصادیق امکانات گردشگری و فرهنگ غنی کشور و اخلاق میزبانی مواجه گردیده و اشتیاق سفر به سایر مکانهای هدف فراهم میگردد. لذا تعامل کلیه سازمانها و نهادها خصوصا سازمان جهانگردی و شهرداری تهران از نکات کلیدی گسترش و توسعه این صنعت میباشد.

کلیدواژه ها

رونق گردشگری ، راهکارها ، ابعاد گردشگری ، زیر ساخت ها ، اشتیاق سفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.