مدیریت یکپارچه کلانشهرها در مواجهه با بحرانهای طبیعی با تاکید بر کلانشهر تهران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بررسی چالش ها و ارائه راهکارهای نوین مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: EPCPSUM01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1285
نویسندگان
دانشجوی دکترای برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری-تهران،ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت برنامه ریزی درسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گروه مدیریت -تهران،ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور واحد پاکدشت گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری تهران،ایران
دانش آموخته دوره کارشناس کارشناس معاونت آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران
چکیده
سوانح و بلایای طبیعی درسراسر دنیا همه ساله میلیاردها دلار خسارات مالی وصدها هزارتن تلفات جانی در بردارد و درکنار آن سوانح انسان ساخته به طرق مختلف رخ می دهد که مستلزم یک سیستم مدیریتی تخصصی و همه جانبه درجهت تامین سلامت، امنیت و رفاه انسانها است. ایران نیز با توجه به شرایط اقلیمی واستراتژیک خاص خودمکررا0 با سوانح طبیعی و غیرطبیعی مواجه بوده و چه بسا درخلال این حوادث وبلایا جان ده ها هزار نفر به خطر افتاده وخسارات مالی بسیاری به جامعه تحمیل می گردد. لذا شناخت ماهیت و چگونگی تکوین و رخداد بلایا به ما کمک می کند تا بتوانیم در مرحله اول با اقدامات پیشگیرانه از وقوع برخی از این سوانح جلوگیری کنیم و در مرحله دوم با برنامه ریزی اصولی وصحیح، اثرات مخرب بلایا را کاهش دهیم. اگرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما بامقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا، متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتش نشانان توجه ویژه ای نشده و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته شغل آتش نشانی در زمره مشاغل با ریسک خطر بالا محسوب می شود . بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه راهبردهای مدیریت آتش سوزی پس از زلزله و بحران در شهر تهران با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. برای رسیدن به این هدف ابتدا به مفاهیم اولیه و تاریخچه آتش نشانی پرداخته و سپس مقایسه امکانات سازمانهای آتش نشانی تهران، توکیو و کوبه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت راهبردهای اساسی مقابله با این سانحه مورد بررسی و ارزیابی شد. نتایج پژوهش نشان می دهد با توجه به بررسی گسلهای موجود در تهران، این شهر در انتظار زلزله ای قریب الوقوع به سر می برد که عامل اساسی در بروز آتش در تهران خواهد بود و ساکنان این شهر باید برای مقابله با آن آمادگی لازم را داشته باشند.کلیدواژه ها
زلزله، آتش سوزی، مدیریت یکپارچه، مدیریت بحران، شهر تهرانمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.