مقایسه تطبیقی الگوی شهرسازی معاصر و سنتی در معماری اقلیم سرد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش ملی مسکن ایرانی
- کد COI اختصاصی: MASKAN02_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
دکترای شهرسازی و استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
اهمیت شهرسازی، بر فرم کالبدی و معماری با ایجاد محدودیت هایی در میزان سطح اشغال، محل قرارگیری حیاط و تراکم بنا می گذارد، مشخص می شود. با ورود تفکرات مدرن و اثری که در معماری و شهرسازی داشت، در نهایت به یک شکل شدن شهرها در تمامی اقلیم های ایران منجر شد. این در حالی است که در معماری و شهرسازی سنتی با سال ها تجربه و نتیجه دانش جمعی، به الگویی دست یافته بودند که پاسخگوی نیازهای اقلیمی و بستر آن بود. یکی از چالش های امروز مسیله مواجهه با کمبود سوخت های فسیلی است و اینکه بخش قابل توجهی از مرهر انرژی در بخش ساختمانی است و می توان با تمهیداتی در مرحله طراحی این میزان را تا حد چشم گیری کاهش داد.معماری سنتی ایرانی با بهره مندی از تجربیات دوره های مختلف راهکارهایی را برای بهبود عملکرد اقلیمه ی حیاط و چگونگی ساختار آن در نظر داشته است.در این مقاله با مقایسه نمونه های حیاط در اقلیم سرد شمال غرب ایران، در دو دوره قاجاریه و معاصر، به بررسی سطح، تناسبات حیاط و تعداد جبهه های گشوده شده شده به آن پرداخته است. اطلاعات تحقیق از طریق مطالعات موردی و بررسی اسناد ثبتی موجود در منابع کتابخانه ای در کنار مقررات شهرسازی جدید گردآوری شده است. در پایان به این نتیجه رسیده است که علی رغم اشتراک در نسبت سطح حیاط به سطح کل بنا در دو دوره مختلف، به دلیل تفاوت در ابعاد، چند بخشی بودن حیاط و غیره تاثیرات متفاوت حیاط را در دوره معاصر و قاجار شاهد هستیمکلیدواژه ها
خانه قاجار، خانه معاصر، آسایش اقلیمی، حیاط، اقلیم سردمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.