نقش آفرینی زنان در توسعھ پایدار بعنوان محیط بانان افتخاری محیط زیست

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی جایگاه زنان در کارآفرینی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: WEESD02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حمید

چکیده

با توانمند کردن بیشتر زنان در حوزه محیط زیست، با آنان احساس ارزشمند بودن، حق تصمیم گیری استفاده از فرصتها و منابع و قدرت اجتماعی جهت تاثیر گذاری بیشتر در نقش هایشان داده می شود. با توانمند ساختن زنان امکان رسیدن به توسعه پایدار در تمامی حوزه ها از جمله محیط زیست میسر خواهد شد. مقاله حاضر به بررسی نقش زنان در توسعه پایدار در بعد زیست محیطی به عنوان یکی از ابعاد مهم توسعه پایدار است که در ابعاد اقتصادی و اجتماعی می پردازد توانایی زنان در پس انداز و سرمایه گذاری در خانواده به خوبی به اثبات رسیده است و زنان به عنوان مراقبت کنندگان از تغذیه خانواده، با گرسنگی و سوءتغذیه مبارزه می کنند. نقش عظیم و نانوشته آنها در کشاورزی برای بسیاری از اجتماعات معیشتی را در زمین های حاشیه ای تعیین می کند. اما عموما این نقش زنان در برنامه های محلی و منق های نادیده گرفته شده است. فعالیت های روزمره زنان امری عادی و فاقد تاثیر ساختار خاص در نظر گرفته شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش ، در دو بخش ، بررسی و توصیف اطلاعات مربوط به جامعه آماری و توصیف نتایج حاصل از پرسش های تحقیق و تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نرم افزار تاکسونومی عددی استفاده شده است.ابتدا با توصیف و تحلیل جامعه آماری و سپس به توصیف و تحلیل داده های گردآوری شده با استفاده از نمودارها و جداول پرداخته و در پایان با استفاده از تاکسونومی عددی ، ماتریس داده ها، ماتریس استاندارد داده ها ، ماتریس فواصل مرکب ، بررسی اهداف در پنج حوزه ی اقتصادی،اجتماعی ،زیست محیطی،بهداشتی وفرهنگی بررسی شده و سرمشق توسعه یافتگی مناطق 14 گانه استان اصفهان درجه بندی شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.