اولویت بندی آسیب های اجتماعی شبکه های مجازی تلفن همراه (وایبر واتس آپ. . . ) از دیدگاه دانشجویان دانشگاه اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی روان شناسی و آسیب های روانی-اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PPDMED02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول صالحی

زهرا نفر

چکیده

شبکه های مجازی تلفن همراه به بخشی جدایی ناپذیر و بدیهی از زندگی روزمره ما بدل شده اند، به گونه ای که شاید بتوان گفت انجام امور بدون آن ها میسر نیست. تلفن همراه به عنوان رسانهء غالب فردا، که همه رسانه های پیش از خود را در خود جمع کرده است، در خصوصی ترین تا عمومی ترین عرصه های زندگی ما حضوری فراگیر و همه لحظه ای دارد. این امر سبب ساز دگرگونی های زیادی در زندگی روزمره افراد شده است. در این بین جوانان بیش از همه، این فناوری را در زندگی خود به کار گرفته اند. در این مقاله، با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های مثبت و منفی بالای شبکه های مجازی به اولویت بندی این آسیب ها از منظر دانشجویان دانشگاه اصفهان پرداخته شده است. نوع طرح به کار گرفته شده در این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع میدانی می باشد. پرسشنامه پژوهش بر مبنای ادبیات پژوهش و نظر نخبگان و صاحبنظران شکل گرفت. جامعه تحقیق، دانشجویان دختر و پسر در مقطع لیسانس در دانشگاه اصفهان بود که به صورت تصادفی از نمونه در دسترس، انتخاب شدند. محدوده سنی این دانشجویان 18-23 سال بود. تعداد جامعه آماری پژوهش 7341 نفر می باشد. حجم نمونه مورد بررسی در این پژوهش مطابق با جدول مورگان 382 نفر می باشد. که با توزیع پرسشنامه تعداد 315 پرسشنامه صحیح بازگشت داده شد. پایایی پرسشنامه براساس آلفای کرونباخ 0.901 می باشد. که برای پژوهش های علوم این مقدار قابل قبول است. با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها مهمترین آسیب های اجتماعی شبکه های مجازی تلفن همراه دور کردن عاطفی دوستان و آشنایان از هم و عدم رعایت حریم خصوصی افراد و نداشتن امنیت کافی کاربران در نگهداشتن اطلاعات شخصی خود و اتلاف وقت و از بین بردن عمر افراد می باشد.

کلیدواژه ها

دانشجویان، شبکه های مجازی، وایبر، واتس آپ، آسیب های اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.