رابطه ی شبکه های اجتماعی مجازی با افسردگی و انزوای اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 94-1393

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی روان شناسی و آسیب های روانی-اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PPDMED02_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت لشکری

چکیده

سابقه و هدف: اینترنت یکی از وسایل ارتباطی در عصر جدید است که باعث سرعت و دقت در کارها و گسترش ارتباطات شده است. برقراری ارتباط اصلی ترین دلیل استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی می باشد و افراد می توانند در زمان کم با افراد متعدد ارتباط برقرار کنندکه بسیاری از موارد منجر به استفاده افراطی افراد به خصوص جوانان و نوجوانان می شود و باعث می شود افراد به ارتباط در فضای مجازی بیش از فضای واقعی علاقمند شوند که این امر می تواند سلامت روانی آنها را تهدید کند. اختلالاتی همچون اعتیاد به اینترنت، افسردگی، انزوای اجتماعی، کاهش احساسات، عدم اعتماد به نفس که نتیجه ی استفاده مفرط و بیش ازحد شبکه های اجتماعی می باشد.با توجه به اهمیت موضوع مطالعه ای با هدف بررسی ارتباط شبکه های اجتماعی مجازی با افسردگی و انزواطلبی اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1394 صورت گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که طی آن 329 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد سال 1394 به صورت ( طبقه ای – تصادفی) انتخاب شدند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه خود ساخته اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه انزوای اجتماعی UCLA به دست آمد. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 گردید و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی متناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: اکثر نمونه های مورد مطالعه (9/ 62 درصد) مونث و (84/8 درصد) مجرد بودند. میانگین سنی افراد شرکت کننده در این پژوهش 21 سال بود. بین استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و افسردگی ارتباط معنی داری وجود داشت (P< 0/05)، ولی بین استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و انزواطلبی اجتماعی ارتباط معنی داری وجود نداشت (P> 0/05). به طور کلی بین استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با افسردگی و انزواطلبی اجتماعی ارتباط معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بین استفاده از شبکه های اجتماعی و افسردگی و انزواطلبی اجتماعی در دانشجویان بایستی نگاه واقع بینانه ای به نقاط قوت و ضعف, فرصت ها و تهدیدات این شبکه ها وجود داشته باشد.با توجه به افزایش روز افزون استفاده از فضاها و شبکه های اجتماعی به خصوص در جوانان بایستی فعالیت این شبکه ها نظارت شده, همچنین آموزش های کاربردی و موثر به کاربران اینترنتی این شبکه ها داده شود.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی ، افسردگی ، انزواطلبی اجتماعی ، دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.