بررسی وضعیت مصرف مواد و عوارض روانی و اجتماعی در فرزندان معتاد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی روان شناسی و آسیب های روانی-اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PPDMED02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورمحمد بخشانی

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

معصومه ذبیح پور

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

نورالدین میر

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت مصرف مواد والدین و عوارض روانی، اجتماعی در فرزندان آنها انجام شد. پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. بر اساس فرمول کوکران نمونه ای به حجم 383 نفر به شیوه در دسترس، از میان کودکان 12 تا 18 سال دارای والد معتاد استان سیستان و بلوچستان انتخاب و با پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ و شخصیتی کالیفرنیا زیر مقیاس سازگاری اجتماعی ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون اینتر مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین مصرف مواد والدین و علایم اضطرابی و اختلال خواب فرزندان، علایم افسردگی فرزندان، علایم جسمانی (از مولفه های سلامت روان) و علایق ضد اجتماعی فرزندان (از مولفه های سازگاری اجتماعی) رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد. و نتایج رگرسیون اینتر نشان داد که مصرف مواد والدین پیش بینی کننده مثبت و معنا داری برای آنها است.همچنین نتایج نشان داد بین مصرف مواد والدین و کارکردهای اجتماعی فرزندان(از مولفه سلامت روان) و سازگاری اجتماعی فرزندان ، مهارتهای اجتماعی فرزندان، روابط خانوادگی، روابط اجتماعی، روابط مدرسه و غالبهای اجتماعی فرزندان(از مولفه های سازگاری اجتماعی) رابطه معکوس و معناداری وجود دارد و نتایج رگرسیون اینتر نشان داد مصرف مواد والدین پس پیش بینی کننده ی معکوس و معنا داری برای تمام آنهاست.به طور کلی نتایج نشان میدهد که که بین مصرف مواد والدین و عوارض روانی، اجتماعی فرزندان رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

والدین مصرف کننده مواد مخدر، فرزندان، عوارض روانی و اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.