بازشناسی نوری حروف: مروری بر تکنیک ها و روش های کاربردی با تاکید بر زبان فارسی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق و کامپیوتر (TEC-2017)
  • کد COI اختصاصی: TECCONF02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ذکریاپناه گشتی

دانشگاه پیام نور، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تهران، ایران

حامد برنگی

دانشگاه پیام نور ، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تهران، ایران

سید محمد رضا هاشمی

دانشگاه پیام نور، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات سمنان، ایران

چکیده

در این مقاله به بررسی تکنیک ها و روش های مختلف بازشناسی نوری حروف و یافتن روشی مناسب به منظور بازشناسی نوری کاراکترهای فارسی هستیم. در این راستا سابقه روش های مورد استفاده را بررسی نموده و سپس روش های نوین را مورد تحلیل قرار دادیم از سیستم خبره فازی – عصبی قبلا در تشخیص کاراکترهای زبان انگلیسی استفاده شده است که روشی موفقیت آمیز بوده اما به دلیل تفاوت های قابل توجه حروف، کلمات و جملات فارسی با مترادف انگلیسی خود، تشخیص کاراکترهای فارسی به همان صورت قابل استفاده نمی باشد. از این رو برای استفاده از آن در تشخیص کاراکتر فارسی، نیاز به تغییراتی خواهیم داشت. روش کار پیشنهادی مبتنی بر تفکیک حروف می باشد، در شبیه سازی روش پیشنهادی کلمات دستنویس هستند، نوع کاغذ معمولی می باشد و کلمات با خودکار آبی نوشته شده اند و پایگاه داده حروف از قبل موجود می باشد. پس از بررسی تکنیک های مختلف به جمع بندی و نتیجه گیری در مورد روش ها و انتخاب روشی بهینه برای شناسایی حروف فارسی رسیدیم.

کلیدواژه ها

تشخیص نوری، کارکتر های فارسی، سیستم خبره ، تفکیک حروف ، دستنویس، شبکه عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.