مقایسه رودخانه کارون اهواز و رودخانه وایت آرکانزاس با رویکرد توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدی مکوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران

فاطمه قره چمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران

الناز درویش باصری

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران

سینا عطارروشن

استادیار گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران.

چکیده

محیط های طبیعی درون شهری از مهمترین ساختارهای بوم شناختى شهرها به شمار می آیند که اگر به درستی و در ارتباط با ساختارهای بوم شناختى فراشهری برنامه ریزی شوند، ضمن خلق فضاهای عمومی و پویای شهری موجب استمرار فرایندهای طبیعى از جمله جریان آب و هوا و حرکت موجودات در درون شهرها میشوند. در این میان مسیل ها و رودخانه های شهری، به عنوان فضاهای پنهان، فرصت هایی هستند که بی-توجه رها شده اند و با توجه به کمبود فضاهای سبز و باز در شهرها و به رغم پتانسیل های فراوانی که دارند استفاده کامل و درخوری از آنها نمی شود. متاسفانه در اغلب شهرهای ایران بطور شایسته به این عامل توجه کافی نشده و عرصه رودخانه ها با پتانسیل های بالا برای کاربری های متناسب با بافت مجاور، بدون استفاده باقی مانده است و لذا ضرورت توجه به ارتباط و توازن میان محیط طبیعی و محیط انسان ساخت بیش از پیش احساس میگردد. با توجهبه مطالعات صورت گرفته در محدوده حاشیه رودخانه ها دارای پتانسیل بسیار بالایی جهت بهبود سیما و منظرشهری می باشد و همچنین قابلیت خلق فضاهایی برای بروز تعاملات اجتماعی را دارا می باشد. این پژوهش با روش تحقیق تحلیلی - قیاسی و ابزار کتابخانه ای در صدد مقایسه رودخانه کارون اهواز و رودخانه وایت آرکانزاس با رویکرد توسعه پایدار از نظر طراحی می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، رودخانه کارون اهواز، رودخانه وایت آرکانزاس، طراحی شهری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.