طراحی شهری مجموعه گردشگری شاه ولایت در پارک ملی خبر با تاکید بر زمینه گرایی طبیعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده برشان

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

کوروش افضلی

عضو هیآت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،

چکیده

ارتقای گردشگری روستایی جز با برنامه ریزی و رعایت اصول مربوطه ممکن نخواهد شد و برنامه ریزی گردشگری روستایی با پیش بینی و قانونمند سازی تغییرات در وضع موجود برای ایجاد توسعه ای منظم، آنچنان که منافع اقتصادی - اجتماعی و زیست محیطی را افزایش دهد سر و کار دارد. یکی از حوزه های بسیار مهم برنامه ریزی توسعه گردشگری روستایی، خلق فضاهای گردشگری مناسب با رویکرد زمینه گرایی طبیعی می باشد که با هماهنگی و همکاری سایر حوزه های مربوطه بتواند موجبات ارتقای روستا را فراهم سازد.منطقه گردشگری شاه ولایت خبر بافت که یکی از ذخایر اکوتوریستی استان کرمان است دارای جاذبه های گردشگری بسیاری می باشد که با توجه به پتانسیل های موجود نتوانسته آنطور که باید در جذب گردشگر و بهره وری از این صنعت شگرف خود را نشان دهد. منطقه شاه ولایت خبر که موضوع تحقیق حاضر است یکی از قدیمی ترین و مهمترین مناطق روستای خبر است که به واسطه قابلیت های بسیار زیادی که دارد، اخیرا مورد توجه گردشگران داخلی و بعضا خارجی قرار گرفته است. اما به دلایلی که گفته خواهد شد اقدام موثری برای ارتقای روستا و جذب و نگهداشت گردشگر و ارتقاء این صنعت همراه با رویکرد زمینه گرایی طبیعی در منطقه صورت نگرفته است. تحقیق پیش رو در تلاش است تا با بررسی های خود بتواند با مطالعه قابلیت های گردشگری منطقه شاه ولایت خبر، به بهبود وضعیت این منطقه که پتانسیل های بالقوه ای در جذب گردشگر را دارد بپردازد. این تحقیق با رویکرد زمینه گرایی طبیعی صورت گرفته است تا تمامی جوانب طراحی شهری در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری روستایی،زمینه گرایی،زمینه گرایی طبیعی،روستای خبر، شاه ولایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.