بررسی تاثیر ارزش های بومی بر معماری پایدار(نمونه موردی: روستای زیاران قزوین)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU04_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 775
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ،تهران، ایران
چکیده
بحران انرژی در چند دهه اخیر و همچنین مشکلات زیست محیطی و نیاز نسل های آینده برای بهره گیری از انرژی های رایگان مفهوم جدیدی به نام پایداری را به وجود آورد.یکی از مهم ترین اهداف توسعه پایدار حفظ بوم میباشد و تجلی توسعه پایدار در حوزه محیط ساخته شده معماری پایدار نامیده میشود. اگر چه در چند دهه اخیر بحث معماری پایدار مطرح شده است اما با مروری در تاریخ میتوان دریافت که پیشینیان از این ارزش ها در ساخت بناهای خود استفاده میکردند. لذا اصول معماری پایدار را میتوان در بسیاری از بناهای سنتی و بومی کشورمان پیدا کرد مانند بسیاری از بناهای روستایی که نمونه بارزی از بومی مداری میباشند. از طرفی معماری بومی زمینه ای بر اهمیت دهی بر انرژی های فرهنگی و اجتماعی هر جامعه است.و باید برای جهانی شدن ، ارزش های معماری و فرهنگی آن جامعه را در جهت دستیابی به اهداف بلند مدت از مبنای معماری بومی آن جامعه شناسایی کرد. معماری بومی علاوه بر ایجاد جذابیت و زیبایی، با ادامه استفاده از آن بستری را برای جهانی شدن این سبک فراهم میکند. از طرفی روستای زیاران قزوین با توجه به قدمت تاریخی و ارزش های جغرافیایی که دارا میباشد زمینه ای مناسب را برای پیدا کردن این ارزش های بومی در بطن خود فراهم می آورد. بنابراین تحقیق پیش رو با روش تحلیلی- توصیفی باراهبرد کیفی بر اساس مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی تلاش دارد ارزش های بومی روستای زیاران در استان قزوین را شناسایی کرده و تاثیر این ارزش ها را بر پایداری معماری این روستا بررسی کند.کلیدواژه ها
ارزش های بومی، توسعه پایدار، معماری پایدار، روستای زیارانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.