طراحی پاویون شهری بر اساس مولفه های معماری ایرانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق حیدریان

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه ، ایران

سیدعلی نوری

دانشجوی دکتری ، گروه معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه ، ایران

چکیده

امروزه در آستانه جهانی شدن و سهیم شدن در نشانه های یکدیگر داشتن صدایی برای معماری ایرانی برای پیوستن به تکه های جهانی امری حیاتی برای بقا فرهنگ ما می باشد. معماری ایرانی فارغ از حد و مرز جغرافیایی و با استفاده از مولفه های بدون زمان و مکان تفکر اجتماعی در این عرصه را نشان می دهد به بیان کیفیت های خود می پردازد. و فارغ از نشانه ها می بایست به حیات ممتد مفاهیم خود ادامه دهد. اما جستجوی معماری ایرانی اسلامی ایرانی از ماهیت معماری گذشته نه بر پای جستجو در معماری ایرانی اسلامی در گذشته است. بلکه سهیم شدن در زبانی برای مهار کثرت گرایی در آینده خواهد بود. بر این اساس با توجه به اندوخته ی غنی فرهنگی و معماری ایرانی اسلامی سرشار طی یک برنامه ریزی هوشمندانه سیری از ماهیت به معماری ایرانی اسلامی را بیابیم. با توجه به ارزش انسانی و نقش انسان در شکل گیری فضا، کیفیت فضای خلق شده برای حضور انسان، چگونگی تاثیر فضای معماری بر روابط انسانی و ... به ما حجمی از اطلاعات، دیاگرام ها، و ... را خواهد داد که موجبات نوعی آگاهی از آنچه داشته ایم به عنوان توشه ای برای آینده از گذشته و تاثیر تدریجی بر روحیه ایرانی دانست تا مقدمات بیان معماری ایرانی را در عرصه ی مجازی در غالب دیتاهای پویا امکان پذیر شود. لذا این تحقیق به روشی توصیفی- تحلیلی است و شیوه ی گرد آوری اطلاعات و مطالب به صورت کتابخانه ای و اسنادی است. به منظور گرد آوری مطالب مورد نیاز برای طراحی پاویون شهری بر اساس مولفه های معماری ایرانی در معماری انجام شده است که بدون تردید تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف معماری خواهد داشت.

کلیدواژه ها

مولفه های معماری ایرانی، فرهنگ، هویت، پاویون شهری، شهر کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.