بررسی دیدگاه مردمی در خصوص سکونت در بنای سنتی و مدرن مطالعه موردی : شهررشت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار شفایی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدلاهیجان

چکیده

وقتی از دوره مدرن یاد می شود نمی توان از معماری مدرن به سادگی عبور نمود به ویژه که معماری همواره بخش بسیار مهم و تفکیکی ناپذیر نظریه های علوم اجتماعی و علوم انسانی را تشکیل داده است. زمانی که تفکر مدرن حکمرانی خود را بر جوامع و دولت ملت ها آغاز نمود آن هامی توان از طریق سازوکارهای شهرسازی ها و معماری خانه ها ردیابی و پی جویی نمود. کافی است به آسمان خراش های سراسر جهان نگاهی بیندازیم و ببینیم که سبک بین الملل چه جایگاهی در جهانی سازی یکی از فرقه های معماری مدرن داشته است. اما فارغ از آسیب ها و سودمندی ها در این مقاله با طرح پرسشی از عده ای از شهروندان سوال نمودیم که میان یک خانه مدرن و یک خانه سنتی کدام را ترجیح می دهند و آیا رویکرد جدید معماران و متفکران بخصوص در دوره پسا مدرن به خرده فرهنگ ها و سنت ها و آیین ها و حتی فرم های گذشته چه جایگاهی میان شهروندان امروزی شهرها بخصوص شهر رشت دارد آیا آنچه استقبال روزافزون و بیش ازپیش به معماری مدرن را در برداشته ناشی از احساس تعلق و هویت مندی و نارضایتی از دوره گذشته بوده و یا بیشتر به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی و تاریخی و جمعیتی و تکنولوژی بوده است.

کلیدواژه ها

حس مکان، ادراک انسانی وحسی، بنای سنتی، بنای مدرن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.