راهکارهای ارتقای انعطاف پذیری خیابان شهری با رویکرد پیاده مداری (نمونه موردی: خیابان آیت الله کاشانی شهرکرد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین کوهی حبیبی دهکردی

مدرس موسسه آموزش عالی راغب اصفهانی

عاطفه خدری کیارسی

دانشجوی کارشناسی شهرسازی دانشگاه پیام نور شهرکرد

امیرحسین کوهی حبیبی دهکردی

دانشجوی کارشناسی شهرسازی دانشگاه پیام نور شهرکرد

چکیده

فضاهای شهری به عنوان محلی برای تعامل و رشد اجتماعی، همواره مورد توجه زندگی شهری امروزی بوده و لازمه ی حیات آن است. فضاهای شهری با کیفیت مطلوب و برطرف کننده نیاز تمامی شهروندان نشان از مدیریت، برنامه ریزی و طراحی شهری برتر دارد. خیابان شهری به عنوان اصلی ترین شکل دهنده فرم شهر تاثیر بسیاری بر رابطه بین نقاط مختلف و فعالیت های شهری دارد و اثر زندگی بخشی در کالبد شهر دارد. باتوجه به زندگی تسخیر شده در بین خودروها توجه به پیاده کم شده است. یکی از اساسی ترین مولفه های کیفیت در فضاهای شهری انعطاف پذیری و دسترسی مطلوب به کاربری هاست. بکارگیری اصول پیاده مداری به عنوان رویکردی که استفاده از خودرو را محدود می کند و گستره دسترسی شهروندان به کاربری ها و فعالیت ها افزایش می دهد، می تواند رویکردی مفید در افزایش انعطاف پذیری خیابان شهری باشد. هدف از پژوهش حاضر ارتقای انعطاف پذیری خیابان با استفاده از رویکرد پیاده مداری است که از جمله پژوهش های کاربردی است. روش انجام پژوهش توصیفی - تحلیلی و شیوه استنتاج داده ها مطالعات کتابخانه ای، پرسشنامه و برداشت میدانی می باشد. درابتدا کلیه داده ها به صورت جدول و چارچوب مفهومی و سپس با استفاده از تکنیک SWOT مولفه های استتناج شده مورد تحلیل قرار گرفته و در انتها نتایج نهایی در قالب اهداف، راهبردها و سیاست های اجرایی متناسب با مبانی نظری پژوهش و شناخت حاصل شده از نمونه موردی ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

خیابان شهری، انعطاف پذیری، پیاده مداری، خیابان کاشانی، شهرکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.