راهکارهای معماری در جهت بهره وری از نور با معنایابی مفاهیم حکمت اشراق
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU04_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 605
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری،گروه معماری و هنر ،دانشگاه آزاد اسلامی تفت،
عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی هرند-اصفهان،
عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی هرند-اصفهان
چکیده
سهروردی از دانشمندان سترک و بنیانگذار مکتب فلسفی اشراق،نظام فلسفی خود را بر اشراق بنا نهاد و آموزه های خویش را با مفاهیم نور عجین کرد.بی شک معنایابی مفاهیم عرفانی نور در کالبد و روح معماری ریشه در باور و تاثر هنرمندان ایرانی از دیدگاه این شیخ حکیم دارد. سوالی که اینجا مطرح می باشد این است که نور در پرتو تبیین اشراقی سهروردی چگونه می تواند به راهکارهای معماری بیانجامد از این رو پژوهش حاضر ارتباط و برهمکنش معنادار مفاهیم ارزشمند نور با کالبد معماری از بستر دیدگاه شیخ اشراق را مورد بررسی قرار داده است و با جستاری در اصالت نور سهروردی شاخصه های راهیابی به مفاهیم ارزشمند را از طریق کنکاش در منابع اسنادی استخراج کرده و سپس با واکاوی و تحلیل شاخصه ها، مصادیق معماری را به منصه ظهور رسانده است. بر اساس نتایج بدست آمده در این پژوهش معماری کوششی است زاهدانه در تجلی عینی افکار و باورها برای رسیدن به هدفی متعالی تر از تامین نیازهای کارکردی و نور در این تساعی فکور بازتاب اندیشه های شیخ اشراق در تبیین این وجود است که نهایتا به همپیوندی معنادار در کالبد معماری منجر می شود.کلیدواژه ها
نور، حکمت اشراق، سهروردی، معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.