بررسی نقش مجتمع های تجاری در جذب مخاطب و افزایش تعاملات اجتماعی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU04_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 886
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن
عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
چکیده
اندیشه ایجاد یک مجتمع تجاری بزرگ وگسترده در یک مجموعه شهری در حقیقت بازتابی از رشد فیزیکی و اجتماعی آن می باشد. در طول تاریخ بازارهای سنتی ایران با مجموعه ای وسیع از کاربری ها و بناهای جمعی مرکز جنب و جوش شهرها و تعاملات اجتماعی بوده ، در این بازارها علاوه بر انجام معاملات اقتصادی ؛از جمله خرید وفروش ، بسیاری از رویدادهای اجتماعی ، مذهبی و حتی سیاسی رخ میداد. در واقع با پاسخگویی به بسیاری از نیازهای انسان محیطی با هویت و جذاب را ایجاد کرده بودند .این ویژگی در دوران معاصر در مجتمع های تجاری دچار ضعف بسیاری گشته و خاصیت پویا و هدفمند بازار ایرانی به مفاهیم سطحی تغییر کرد . بنابراین آنچه امروزه در اغلب فضاهای عمومی با آن روبرو هستیم کاهش روابط و مشارکت اجتماعی مراجعه کنندگان و ساکنان در این فضاست. از این رو باتوجه به پایین بودن سطح تعاملات اجتماعی در فضاهای مجتمع های تجاری، در این مقاله سعی شده به دنبال راه حل و تقویت آن از طریق شناسایی و ارزیابی مولفه های مختلف با استفاده از مطالعات اسنادی، کتابخانه ای پرداخته شود. و این پژوهش بررسی نقش مجتمع های تجاری در جذب مخاطب و افزایش تعاملات اجتماعی است. که توانسته تا حدودی به هدف اصلی پژوهش که تقویت تعاملات اجتماعی درمجتمع های تجاری و طراحی اصولی آن در این راستا است، دست پیدا کند.کلیدواژه ها
تعاملات اجتماعی،اجتماع پذیری ،مجتمع های تجاری، جذب مخاطب، بازار، فضای عمومیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.