راهکارهایی برای طراحی مجتمع های تجاری با نگرش افزایش تعاملات اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU04_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 721
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متین روستامهر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن

فرناز فراستی

عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی

چکیده

انسانها همواره با ایجاد فضاهایی در شهر ، نیاز ذاتی به برقراری روابط اجتماعی را برآورده کرده اند، ساختارهایی که از نظر اجتماعی فعال بوده وامکان ارتباط چهره به چهره انسانی در درون جامعه و در کالبدی سازمان یافته را فراهم آورده اند. در واقع می توان گفت یکی از امور مهم روزمره در زندگی خانواده ها در سراسر جهان خرید پایاپای یا نقدی کالاو خدمات بوده و هست. پیش بینی و برنامه ریزی مراکز تجاری از مهم ترین مسایل شهرسازی بوده وبسیاری از مشکلات شهری را حل خواهد نمود. خواسته اصلی در تمام مراکز تجاری ایجاد محیطی خوشایند برای خرید کالا و دریافت خدمات و نیز برآورد یک نیاز اجتماعی است. در بازارهای ابتدایی مردم غالبا برای عرضه کالاهای خود از مناطق دور افتاده کیلومترها راه می پیمودند که شاید جنبه ی اجتماعی مهمترین قسمت از تجربه شخص در بازار می بود که این جنبه اجتماعی و مهم بازار تدریجا بر اثر تبدیل روش های روستایی به پیچیدگی تجربه مختص زندگی شهری نقش خود را از دست داد. در جامعه مصرفی جدید،این فعالیت های اجنماعی کم رنگ شده است. در واقع معماری باید به جای افتراق و جدایی در پی افزایش تعاملات اجتماعی و همبستگی انسان ها باشد. اما آنچه امروزه در اغلب فضاهای عمومی با آن روبرو هستیم کاهش روابط و مشارکت اجتماعی مراجعه کنندگان و ساکنان در این فضاست. از این رو باتوجه به پایین بودن سطح تعاملات اجتماعی در فضاهای مجتمع های تجاری، در این مقاله سعی شده به دنبال راه حل و تقویت آن از طریق شناسایی و ارزیابی مولفه های مختلف با استفاده از مطالعات اسنادی، کتابخانه ای، پرداخته شود. و این پژوهش راهکارهایی برای طراحی مجتمع های تجاری با نگرش افزایش تعاملات اجتماعی است که توانسته تا حدودی به هدف اصلی پژوهش که تقویت تعاملات اجتماعی درمجتمع های تجاری و طراحی اصولی آن در این راستا است، دست پیدا کند.

کلیدواژه ها

تعاملات اجتماعی،مجتمع های تجاری، ، بازار، فضای عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.