مدلسازی و درستنمایی سیستم اینترلاکینگ راه آهن به روش رسمی با استفاده از متد B

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تصادفات و سوانح جاده ای و ریلی
  • کد COI اختصاصی: NCRRAF01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد میرابادی

دانشگاه علم و صنعت ا یران، دانشکده مهندسی راه آهن

محسن پیکرستان

چکیده

ابهامات سیستمها منشا بروز خطا بوده و خطا در سیستمهای کنترلی مانند سیستمهای کنترل ریلی از علل و عوامل حوادثی مانند تصادفات ریلی و یا خروج از خط می باشد یکی از راهکار های رفع ابهامات استفاده از روشهای رسمی بوده بطوریکه دربسیاری از قراردادهای توسعه نرم افزار های ایمنی محور استفاده از روش مذکور در مجموعه الزامات قرار دادی گنجانده می شود روش رسمی بااستفاده از اثبات کننده های اتوماتیک، در زمینه توسعه نرم افزارهای ایمنی محور که هزینه خطای بالایی دارند بسیار مورد توجه می باشد. در حوزه مهندسی راه آهن بکارگیری روش مذکور در کشورهای پیشرفته بسیار متداول بوده و یک نمونه از چگونگی استفاده آن در این تحقیق بررسی شده است. دربحث اینترلاکینگ ایستگاهها تعامل بین اجزای مدلی پیچیده می سازد که فهم آن بسیار مشکل خواهد بود. ازاین دید بیان رسمی مشخصات با استفاده از روشی رسمی مانند روش رسمی B بسیار کارا می باشد در این مقاله سعی شده است یک نمونه از اینترلاکینگ متمرکز ارایه شود که اکثر فرایندها مانند رزرو نمودن مسیر، قفل مسیر، مسیر شانت، مسیر معکوس و مسیر فراخوان را در برداشته باشد.

کلیدواژه ها

ایمنی محور، روش رسمی، مشخصات رسمی، درستنمایی، متد B

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.