تاثیر تدارکات الکترونیکی بین المللی کالا بر شفافیت مالی موسسات آموزشی ( مورد مطالعه : دانشگاه علوم پزشکی تهران )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MSECONF03_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد فرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی فارابی

علیرضا ربیع

دکترای مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی فارابی

علیرضا خزایی

دکترای مدیریت منابع انسانی موسسه آموزش عالی فارابی

چکیده

اهمیت و ضرورت تحقیق، تعدد رخداد فساد اداری در امور کارپردازی دولتی در دولت ها موجب گردیده تا کشورها در راستای کاهش این امر قدم های موثری بردارند، در این راستا مناقصه های دولتی یکی از مخاطره آمیزترین فرایندهای اقتصادی دولت است که عدم مدیریت مناسب آن فسادهای گسترده دولتی را موجب می گردد. ایجاد سیستم های تامین و تدارکات الکترونیکی دربستر یک دولت الکترونیک راهکاری است که از سمت بسیاری از کشورها در خصوص کارپردازی های دولتی تجربه و پیشنهاد گردیده است. شفافیت در گزارشگری مالی از اهمیت فراوانی برخوردار است شود، چرا که مردم براساس گزارش های مالی تصمیمات مهمی در خصوص سرمایه گذاری اتخاذ می کنند. هدف پژوهش یافتن راهکاری برای شفافیت مالی موسسات آموزشی با استفاده از تدارکات الکترونیکی بین المللی کالا می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه مدیران و کارمندان معاونت های اداری و مالی واحدهای دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده که در مجموع 356 نفر می باشند و حجم نمونه پژوهش 185 نفر انتخاب شدند. و به منظور سنجش اعتبار مدل پژوهش مورد نظر، پرسشنامه ای طراحی گردید. روایی آن را اساتید متخصص تایید کرده و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 726 % بدست آمده است که نشانگر تایید پایایی پرسشنامه مورد نظر می باشد. با استفاده از نرم افزار PLS ، تحلیل داده ها، آزمون مطلوبیت مدل مفهومی و آزمون فرض های آماری انجام می شود. نتایج نشان داد که تدارکات الکترونیکی، فرایند تسهیل جریانات خرید را از طریق حذف امور سنتی سفارش خرید و اشکال تقاضا به کار می گیرد و با امکان پذیر بودن تهیه مستقیم و غیرمستقیم کالا و خدمات و بهبود تعاملات میان تامین کنندگان در سازمان شفافیت مالی را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

تامین و تدارکات الکترونیکی، سیستم ارتباطی خرید و فروش، شفافیت گزارش مالی، دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.