نقش حسابداری در مالی رفتاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس پارادایم های نوین مدیریت و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: MMPBS01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم تفتیان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، گروه حسابداری، یزد، ایران

سمیرالسادات رییسیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

صفیه مزیدی شرف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، گروه حسابداری ، یزد، ایران

چکیده

حسابداری رفتاری و مالی رفتاری، دو عامل بسیار مهم و تاثیرگذار بر تصمیمات و رفتارهای مالی سرمایه گذاران است. مالی رفتاری به بررسی فرآیند تصمیم گیری سرمایه گذاران و واکنش آنان در قبال شرایط مختلف بازارهای مالی می پردازد. تحقیق حاضر به بررسی دیدگاه هایی از حسابداری رفتاری و مالی رفتاری می پردازد. تحقیقاتی که روی کاربران اطلاعات مالی و خصوصیات آنها تمرکز دارند، اغلب فرض می کنند اطلاعات مالی به خودی خود طبیعی، بی طرفانه و عاری از ارزش است. مالی رفتاری با فرموله کردن مدل های رفتاری، به بهتر شناخته شدن بازار سرمایه کمک می کند تا این شناخت در رفع برخی تنگناهای ناشی از الگوهای رفتاری موثر واقع گردد. نظریه ی مالی رفتاری دارای ابعاد و رویکردهای مختلفی می باشد . این نظریه بیان می کند که خطاهای ادراکی اثر با اهمیتی روی تصمیم گیری مالی دارند. از خطاهای ادراکی میتوان به لنگر انداختن و تعدیل، خطاهای دسترسی به اطلاعات، دیدگاه محدود، خطای فرافکنی و عوامل احساسی و تاثیرات درونی اشاره نمود. مالی رفتاری و نظریه چشم انداز سازگار با اقتصاد رفتاری، فرضیات ویژه ایی را در خرد مرسوم مالی شناسایی می کنند که به طور تجربی و به صورت تحلیلی ناکارا شناخته شده اند. سیستم حسابداری یک سازمان مکانیسمی برای تعیین و اندازه گیری این فعالیت های تجاری فراهم آورده، آنها را به شکل توضیحات مالی متراکم ساخته و بین آنها و سهامداران و سایر کاربران اطلاعات اقتصادی ارتباط برقرار می سازد.

کلیدواژه ها

سواد مالی، نقش حسابداری، مالی رفتاری، حسابداری رفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.