مروری بر کاربرد بیوتکنولوژی در تولید گونه های گیاهی مقاوم به تنش خشکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF02_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز صالحی

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی وژنتیک مولکولی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی – گروه علوم باغبانی بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی

زهرا تاریوردی

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی وژنتیک مولکولی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی – گروه علوم باغبانی بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی

چکیده

خشکی مهمترین عامل محدود کننده تولید موفقیت آمیز محصولات زراعی در سراسر جهان به حساب می آید و این عامل هنگامی ایجاد می شود که ترکیبی از عوامل فیزیکی و محیطی باعث تنش در داخل گیاه شده و در نتیجه تولید را کاهش می دهند. این کاهش در نتیجه تاخیر یا عدم استقرار گیاه، تضعیف یا از بین رفتن گیاهان استقرار یافته، مستعد شدن گیاه نسبت به حمله بیماری ها و آفات گیاهی و تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در سوخت و ساز گیاهان به وجود می آید . در این زمینه، استراتژی های مختلفی وجود دارد که از آن جمله انتقال ژن های مقاومت در برابر تنش های محیطی به گونه های حساس است. برای مثال، انتقال ژن های القاپذیر در مقابل تنش کم آبی، گرما و سرما به گیاهان، برای تحمل شرایط کمبود آب و نیز تولید پایه های مقاوم که امکان استقرار گونه ها را در مناطق کم آب را فراهم آورد. در این مقاله به کاربرد بیوتکنولوژی در تولید گونه های گیاهی مقاوم به تنش خشکی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

تنش خشکی، بیوتکنولوژی، گونه های مقاوم، اصلاح ژنتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.