بررسی اثر چیپینگ و غلظت های مختلف NAA بر روی تولید پیاز دختری و گل دهی گل شاخه بریده نرگس رقم شهلا (Psedudonarcissus narcissus var Shahla)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF02_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گودرز خواجه پور

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

محمد شجاعی

کارشناس ارشد و مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

محمدمهدی سلیمی

کارشناس ارشد و مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

سمیه شریفی نژاد

کارشناس ارشد و مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان

چکیده

گل نرگس از خانواده نرگس سانان (Amaryllidaceae) و جنس (Narcissus) می باشد. نرگس گیاهی دایمی و پیازدار می باشد. جهت بررسی اثر NAA و چیپینگ بر روی تولید پیازچه دختری و گلدهی نرگس، آزمایشی در سال 1392، به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در محل مزرعه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان به مرحله اجرا رسید. در این آژمایش فاکتور چیپینگ یا قاش دهی در 3 سطح ( بدون قاش، برش دوقاش و برش چهارقاش پیاز گل نرگس ) و فاکتور NAA در 3 سطح ( سفر یا شاهد، 500 و 1000 پی پی ام) در نظر گرفته شدند. نتایج کلی حاکی از آن بود که با افزایش هورمون NAA و تعداد برش در گل نرگس تعداد پیازچه های دختری افزایش یافت به گونه ای که در تیمار 1000NAA پی پی ام توام با چهار قاش تعداد پیازچه های بیشتری به تعداد 7/55 پیازچه بدست آمد، بیشترین وزن شاخه گل در اثر متقابل تیمار عدم قاش دهی توام با هورمون NAA به غلظت 1000 پی پی ام به میزان 25/11 گرم بدست آمد و در تیمار چهار قاش با هورمون NAA به غلظت 500 پی پی ام وزن شاخه گل در پایین ترین سطح (18/23 گرم) بود. بنابراین جهت تولید پیازچه های دختری بایستی تیمار چیپینگ 4 قاش و هورمون NAA به میزان 1000 پی پی ام اعمال شود، ولی برای تولید گل شاخه بریده از پیاز سالم همراه با هورمون NAA به میزان 1000 پی پی ام استفاده گردد.

کلیدواژه ها

نرگس، شهلا، چیپینگ، هورمون، NAA، پیازچه دختری، شاخه گل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.