بررسی اثرات ترسالی و خشکسالی بر کیفیت منابع آب های سطحی گنبد کاووس
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: MDCONF02_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 720
نویسندگان
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری
چکیده
خشک سالی ها از مخرب ترین رویدادهای آب و هوایی هستند که باعث خسارت های قابل توجهی هم در بخش منابع طبیعی و هم در زندگی انسان ها می شوند. یکی از زمینه هایی که خشکسالی در آن تاثیرات مسلم می گذارد منابع آبی هر کشور است و مناطقی که دارای قابلیت خشک سالی هستند محدودیت و حساسیت منابع آب در آنها بیشتر است. در این تحقیق پس از جمع آوری آمار طولانی مدت در ایستگاه هواشناسی گنبد، با استفاده از روش شاخص بارندگی استاندارد و میانگین متحرک دو دوره خشکسالی و ترسالی 5 ساله تعیین شد. سپس با استفاده از آمار ایستگاه هیدرومتری ارازکوسه پارامترهای کیفی آب برای سه دوره ترسالی، خشکسالی و طولانی مدت تهیه شد. جهت مقایسه و تعیین اختلاف معنی دار بین 3 تیمار مورد بررسی از آزمون F و توکی استفاده و تجزیه واریانس داده ها در قالب طرح کاملا تصادفی در محیط نرم افزار مینی تب انجام شد. نتایج نشان داد که بیشتر پارامترهای کیفی آب از جمله آنیون ها، کاتیون ها، هدایت الکتریکی، مجموع مواد باقی مانده جامد، نسبت جذب سدیم و سختی کل در دوره طولانی مدت با دوره خشکسالی اختلاف معنی دار دارند. در دوره ترسالی و طولانی مدت این تفاوت ها تنها در 2 فاکتور So4 و Hco3 ملاحظه شده و نشان داد که وقوع دوره های ترسالی تاثیر چندانی بر روی فاکتورهای کیفی آب در مقایسه با دوره طولانی مدت ندارد.کلیدواژه ها
خشکسالی، ترسالی، کیفیت آب، آب های سطحی، شاخص بارندگی استانداردمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.