شناسایی، طبقه بندی و مدیریت پسماندهای نیروگاه ها به روش RCRA ( مطالعه موردی : نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ولی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

هادی زارعی محمود آبادی

مدیر گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

محمد رضا فرج پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

مقدمه : با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و در پی آن تولید پسماند بیشتر، سیستم صحیح مدیریت پسماند در بسیاری از کشورها به عنوان یک استراتژی مهم تلقی می شود. تولید ضایعات از مشخصات ویژه هر واحد صنعتی است که نیروگاه مورد مطالعه نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. هدف از این تحقیق، شناسایی و طبقه بندی پسماندها، به منظور مدیریت آن ها ، تا آخرین مرحله از مدیریت پسماند در نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان است. مواد و روش ها: این مطالعه که به صورت میدانی در نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان انجام یافت، در این تحقیق پس از شناخت و بررسی فرآیند تولید، نقاط تولید پسماند و دوره تخلیه پسماندها، نوع تناژ پسماند تولیدی، شناسایی شد وسپس به پسماندهای شناسایی شده توسط RCRA کدهای مخصوص اختصاص داده شد و پسماندها به خطرناک وغیر خطرناک تفکیک شدند. نتایج: پس از شناسایی پسماندهای تولیدی به وسیله قانون RCRA مشخص گردید 56% از پسماندهای صنعتی تولیدی جز پسماندهای خطرناک محسوب می شود و نیز در این نیروگاه مهمترین پسماند روغن مستعمل ژنراتور می باشد. که از کل پسماندهای خطرناک شناسایی شده 46/15% در لیست F و 53/85% در لیست K قرار گرفتند به طوری که 47/82% از گروه پسماندها دارای خصوصیت سمی، 39/15% دارای خصوصیت اشتعال پذیری، 8/69 % خورنده، 4/34% واکنش پذیر، می باشد و به ازاء هر مگاوات برق تولیدی در ساعت 14/38 گرم پسماند صنعتی در نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان تولید می شود. بحث و نتیجه گیری: کاهش میزان ضایعات در منبع تولید از طریق عملیات بطور صحیح و اصولی، تغییر در مواد اولیه مصرفی، پتانسیل استفاده مجدد از پسماند و بازیافت پسماندها و مدیریت فعلی پسماندها از طریق ذخیره سازی در مخازن و ظروف استاندارد و مسقف نمودن و بتون ریزی کف، شیب بندی و سکوبندی محل دپو و در نهایت طرح احداث بارانداز روغنی، از بهترین راهکار های مدیریتی در نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

پسماند، RCRA، نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.