زکات و فقرزدایی در مناطق روستایی استان های ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
- کد COI اختصاصی: KPIP11_368
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه یزد
کارشناس ارشداقتصاددانشگاه یزد
چکیده
زکات یکی از مهمترین واجبات مالی دین مبین اسلام است که برای تامین حداقلهای معیشتی خانواده های نیازمند و فقرزدایی وضع گردیده است. با وجود تصریح آیات قرآن کریم و روایات معصومین (ع) مبنی بر بسندگی زکات برای فقرزدایی، تجارب کشورهای اسلامی نظیر ایران این موضوع را تایید نمیکند. بنابراین، این پرسش مطرح میشود که آیا زکات برای فقرزدایی کفایت میکند . برای پاسخ به این پرسش، مطالعه حاضر توان فقرزدایی زکات را در مناطق روستایی را بررسی نموده است. دوره زمانی مطالعه، سالهای 1390-1392 و سطح تحلیل مطالعه، استانهای ایران میباشد. پس از جمع آوری داده های مورد نیاز از سالنامه های آماری کمیته امداد امام خمینی (ره) و نتایج آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای روستایی مرکز آمار ایران، خط فقر نسبی در مناطق روستایی هر استان محاسبه و با میزان زکات پرداختی همان استان مقایسه شده است. نتایج دلالت بر آن دارد که زکات برای پوشش شکاف فقر در مناطق روستایی استانها کافی نیست. بر اساس نتایج و به طور میانگین، نسبت زکات پرداختی به شکاف فقر تنها در استانهای خوزستان، سمنان، تهران، کردستان، ایلام، لرستان، اردبیل، زنجان و قزوین بیش از 10 درصد میباشد. بنابراین، پیشنهاد میشود که بسترهای فرهنگی به منظور ترویج پرداخت بیش از پیش زکات فراهم شود. علاوه بر آن، توجه به سایر واجبات مالی اسلام نظیر خمس نیز راهگشا خواهد بودکلیدواژه ها
زکات، خط فقر، شکاف فقر، فقرزدایی، مناطق روستاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.