دولت الکترونیک : رویکردی نوین در اصلاح الگوی مصرف و کاهش هزینه های دستگاه های اجرایی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش مدیریت تکنولوژی و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: TMICONF01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهتری آرانی

مدرس دانشگاه پیام نور مرکز آران وبیدگل –آران وبیدگل- ایران

چکیده

دولت الکترونیک ابتکار عمل جدیدی است که قصد دارد تا زمینه دسترسی شهروندان به خدمات عمومی را از طریق فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی فراهم سازد و روابط مدیریت دولتی و شهروندان را به گونه ای جدید پایه ریزی نماید. دولت الکترونیک مزایای مهمی برای شهروندان ، مشاغل و دولت ها در سرتاسر جهان بوجود آورده است ، اگرچه این فناوری هنوز دوره نوجوانی خود را طی می کند ولی قابلیت های انعطاف پذیر اینترنت شامل پتانسیل بالای آن برای کاستن فوق العاده هزینه ها ، افزایش سود ، گسترش موارد قابل دسترس و از بین بردن فاصله ها است. دولت الکترونیک در حقیقت روش کلیدی برای دستیابی به بسیاری از اهداف مذکور است و دولت الکترونیک چیزی نیست جز سرعت دادن و کیفیت بخشیدن به خدمات رسانی مردم و صرفه جویی در هزینه های جاری کشور جهت ارتقا سطح تحرک اقتصادی و رفاه اجتماعی. آنچه در این مقاله می خوانید، علاوه بر تعاریفی از دولت الکترونیک، به طرح برخی از زوایای دولت الکترونیک همچون آثار و پیامدهای دولت الکترونیک که مهم ترین آن آثار اقتصادی- اداری است، فرایند استقرار دولت الکترونیک، باز آفرینی دولت در عصر اطلاعات، اصلاح الگوی مصرف در پرتو دولت الکترونیک، تجارب برخی کشورها در این زمینه و در نهایت ضعف های پیاده سازی آن در ایران پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک، فناوری اطلاعاتی، شهروندان الکترونیک، مشتری محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.