بررسی تغییرات اقلیمی و سیلاب بر افزایش آلودگی های محیط زیست شهری و ساحلی بندر بوشهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC05_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار امین

آتش نشان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر

منصوره حسن زاده

کارشناس سواحل و بنادر اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر.

چکیده

بررسی آمار موجود شاخص های هیدرولوژیک و رخدادهای سیل، نشان می دهد که مناطق جنوب غرب و جنوب شرق از سیل خیزترین نقاطع کشور می باشد استان بوشهر با مساحتی در حدود 28 هزار کیلومتر با اقلیم خشک و بیابانی، متوسط بارندگی حدود 250 میلی متر و ریزش اندک جوی، تابع وضعیت جغرافیایی و اقلیمی غالبا به صورت رگبار بوده که عمدتا نیز از دسترس خارج می گردد. در تحقیق حاضر ابتدا موقعیت جغرافیایی بندربوشهر بررسی و شرایط عوامل اقلیمی در منطقه مورد بررسی قرار گرفت سپس با تعیین ارتباط عوامل اقلیمی در گسترش آلودگی های محیط زیست (پساب و پسماند)، راهکارهای کاهش و کنترل آلودگی ها تعیین شد. نتایج نشان داد که با توجه به اینکه این بندر دارای بارش فصلی از نوع کم و شدید به ویژه درزمان های اوج مد دریا می باشد، همچنین به دلیل قلیایی بودن جنس زمین و جاری شدن حجم وسیع اب تا مرز سیلابی شدن، پسامندهای تفکیک نشده (که اصلی ترین عوامل بیماری زا می باشد) از طریق سیلاب سطحی به مناطق مسکونی، شهری و همچنین مجاورت ساحل جاری می شوند. این روناب موجب افزایش اسیب های محیطی زیستی فراوان به محیط دریا و ساحل و خطر سلامت و شیوع بیماری ساکنین بندر بوشهر شه است پیشنهاد می شود علاوه بر کنترل و سرعت در تفکیک پسماندها در فصول بارندگی، محل تجمع پسماندها نیز بر پایه حفظ محیط زیست و بهداشت شهروندی پیشگیری شود.

کلیدواژه ها

سیلاب، پسماند، محیط زیست، بارندگی، بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.