تحلیل و تعیین عوامل موثر بر ضریب رواناب شهری و تاثیر آن در سیلاب شهری، مطالعه موردی: منطقه 4 تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
- کد COI اختصاصی: IFMC05_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1043
نویسندگان
دانشجوی دوره دکترای رشته علوم و مهندسی آب، سازه های آبی، پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
چکیده
با پیشرفت جوامع و توسعه حریم شهرها، سطوح غیر قابل نفوذ آن ها در حال افزایش است و موجب افزایش ارتفاع و حجم رواناب می شود. در عصر حاضر با توسعه شهرها و افزایش سطوح نفوذناپذیر، ارتفاع و حجم رواناب شهری افزایش یافته است. لذا کنترل سیلاب در مناطق شهری همواره دغدغه طراحان و مدیران بوده است تهران با مساحت 700 کیلومتر مربع و با جمعیت 12 میلیون نفر دارای سیستم زهکشی است که ناشی از توسعه ناهمگون و بدون توجه به معیارهای شهرسازی می باشد. افزایش سطوح نفوذناپذیر و توسعه شهری، رژیم هیدرلوژیکی منطقه را تغییر داده که باعث تشدید سیلاب های شهری می گردد. سیستم زهکشی و جمع آوری اب های سطحی تهران در حد گسترده ای از شیب زمین تبعیت نموده و این موضوع در نواحی شمالی شهر مشهودتر است. در این تحقیق، ضریب رواناب منطقه 4 تهران به عنوان حوضه آبریز شرق تهران با مساحتی حدود 61/4 کیلومتر مربع برای تخمین مولفه های فیزیکی زیر حوضه ها، هیدرولیکی مجاری و انجام محاسباتی مانند میانگین وزنی، تهیه نقشه های کاربری و زیر حوضه بندی از طریق سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS محاسبه گردیده تا با لحاظ میزان تاثیرگذاری چهار پارامتر شیب، ضریب زبری CN و نفوذناپذیری میزان افزایش ضریب رواناب تعیین و در محاسبات هیدرولوژیکی با روش های مختلف تعدیل سیلاب شهری با مدل SWMM مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
ضریب رواناب، سیلاب شهری، شبکه زهکشی شهری، سیستم اطلاعات جغرافیایی GISمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.