ارتقاء اثربخشی و کارایی پیاده سازی مدل تعالی سازمانی در سازمان ها به کمک توسعه تفکر استراتژیک:بررسی نقش فراموشی سازمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM11_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح ا... اسکندری دهدزی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

محمدجواد ارشادی

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، ایرانداک

چکیده

امروزه استقرار مدل های تعالی در سازمان های پیشرو امری اجتناب ناپذیر بوده و یکی از اهداف استراتژیک محسوب می گردد لذا استقرار اثربخش وکارای یک مدل تعالی می تواند سازمان را در دستیابی به راهبردهای کلیدی خود کمک شایانی نماید. از سوی دیگر موضوعی که امروزه در تبیین استراتژ ی های سازمانی مطرح هست توجه به حوزه دانش سازمانی و به خصوص مفهوم فراموشی سازمانی است. این عامل در سازمان های دانش محور و دارای اهداف بلندمدت امری کلیدی محسوب می گردد. بدین منظور مدل مفهومی توسعه داده شده که اثر همزمان تفکر استراتژیک و فراموشی سازمانی دراستقرار مدل های تعالی مورد بررسی قرار گیرد. پرسشنامه ای طراحی شده در این خصوص و در بین نمونه ی آماری که به تعداد 168 نفر از کارشناسان، مدیران میانی و مدیران عالی شرکت های دارای تعالی سازمانی در سطح شهر اهواز که مدل تعالی سازمانی در آنها پیاده شده و خود درگیر در امر پیاده سازی مدل تعالی سازمانی در آن شرکت ها بوده اند توزیع گردید. بنا بر نتایج حاصله تاثیر تفکر استراتژیک در اثربخشی و کارایی استقرار مدل تعالی سازمانی با نقش واسطه ای فراموشی سازمانی مورد مطالعه قرار گرفته و تاحد اثر آن زیادی تایید گردید. عامل فراموشی سازمانی در تاثیرگذاری تفکر استراتژیک بر موفقیت استقرار مدل تعالی سازمانی در شرکت های دارای تعالی سازمانی دارد. در سطح سازمانی میتوان پیشنهاداتی همچون استفاده از تجارب نوین، بالابردن سطح تجربه ی کارکنان از طریق آموزش سازمانی، ارزیابی کارکنان و مدیران، ارزیابی استراتژی های سازمانی، استفاده از رویکردها و استراتژی های نوین و متعدد را مدنظر قرار داد.

کلیدواژه ها

تفکر استراتژیک، اثربخشی،کارایی استقرار، مدل تعالی سازمانی، فراموشی سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.