بررسی راهکارها و چالش های به کارگیری هوش تجاری در حوزه ی پزشکی و صنایع بهداشتی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
- کد COI اختصاصی: ICSM11_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 852
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت MBA دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
در عصری به سر می بریم که در آن ظهور فناوری اطلاعات در تمامی ابعاد و شاخه های زندگی بشر وارد شده است. بدیهی است استفاده از این تکنولوژی نسبتا بدون خطا و خستگی ناپذیر در مدیریت اطلاعات، ذخیره و دسته بندی آنها می تواند در جهت افرایش رفاه و آسایش بشر مثمر ثمر باشد. در این بررسی نقش و جایگاه هوش تجاری در حوزه پزشکی و صنایع بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا، ضمن ارایه تعاریف و مبانی تیوری هوش تجاری، در خصوص به کارگیری هوش تجاری در سیستم پزشکی و بیمارستانی بحث و بررسی شده است. به طور کلی مزیت های استفاده از هوش تجاری در حوزه پزشکی را میتوان در چهار مورد خلاصه نمود: کاهش هزینه ها، افزایش حاشیه سود، افزایش رضایتمندی بیماران و بهبود مراقبت. مراحل اجرایی نمودن استقرار هوش تجاری در بیمارستان نیز شامل پنج مرحله کلی می باشد: شناسایی منابع داده، استخراج تبدیل و بارگزاری داده ها، تجمیع داده ها، تحلیل داده های جمع آوری شده و ارایه اطلاعات و نمایش خروجی ها. در خصوص چالش های اجرایی شدن هوش تجاری در حوزه پزشکی میتوان چنین بیان نمود، آمادگی بیمارستانها در استفاده از چنین تکنولوژی به کندی صورت می گیرد و زیر ساخت های لازم هنوز فراهم نشده است. به عنوان نمونه در واحدهای بیمارستانی حال حاضر، نرم افزارهای مختلف از جمله نظام پذیرش و وقت دهی، پرونده الکترونیکی، نظام نیروی انسانی، نظام تجهیزات پزشکی و غیره وجود دارد که به صورت جزیره ای عمل می کنند و هیچ گونه مبادله اطلاعاتی ندارند و اغلب نیز ساختار بانک اطلاعاتی و نرم افزاری آنها باهم متفاوت است. با این وجود بکارگیری هوش تجاری در بخش بهداشت و درمان موجب ارتقا کارایی و اثر بخشی آن خواهد شد و نظام مدیریت دانش را نیز پشتیبانی خواهد نمود.کلیدواژه ها
هوش تجاری، حوزه پزشکی، صنایع بهداشتی، فناوری اطلاعاتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.