کنترل مقاوم در برابر خطا ناشی از سنسورها به منظور بهبود قابلیت اطمینان سیستم های ابعاد وسیع غیرمتغیر با زمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF03_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان حاتمی آلوقره

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه، ایران

احسان جعفری

استادیار، دانشکده برق و کامپیوتردانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، ایران

چکیده

یکی از روش های مورد استفاده به منظور جلوگیری از توقف عملکرد سیستم در هنگام خطا، روش تحمل پذیری خطا می باشد. تحمل پذیری در برابر خطا به قابلیتی اشاره دارد، که سیستم را توانا می سازد تا حتی در صورت بروز خطا، توانایی پوشش دادن و جلوگیری از خرابی را ایجاد نماید. این قابلیت در بسیاری از سیستم ها از جمله مهمترین ملزومات می باشد. هرچه ابعاد سیستم ها بیشتر می شود، آثار ناشی از رخداد خطا و خرابی، نیز افزایش می یابد. از این رو ویژگی تحمل پذیری در برابر خطا برای سیستم های با ابعاد وسیع اهمیت دو چندانی پیدا می کند. در این پژوهش، یک روش برای کنترل تحمل پذیر در برابر خطای سنسوری سیستم های ابعاد وسیع بیان شده است. اساس روش بر مبنای ترکیب زیر سیستم خطا یافته و رویت ناپذیر شده با زیر سیستم های سالم برای برقراری مجدد رویت پذیری سیستم، می باشد. لیکن با توجه به ابعاد وسیع بودن سیستم، پیشنهاداتی بر مبنای تحلیل ساختاری سیستم، برای تسریع روند حذف زیر سیستم هایی که پس از ترکیب، توانایی رویت پذیر ساختن سیستم خطا یافته را ندارند، شده است. در نهایت یک شاخص انتخاب بین زیرسیستم های کاندیدا برای ترکیب ارایه شده است. شاخص بر مبنای درجه ی رویت پذیری سیستم تعریف شده است. با استفاده از یک رویتگر موجود، مساله به سیستم های ابعاد وسیع غیرخطی نیز بسط داده شده است. در انتها شبیه سازی های انجام شده بر روی چند سیستم مختلف، کارایی مناسب روش را تایید می نماید.

کلیدواژه ها

سیستم کنترل، تحمل پذیر، خطا، سنسور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.