تاثیر آب انار برفاکتور پروترومبین(PT )وزمان استانداردپروترومبین(INR )در بیماران تعویض دریچه تحت درمان با وارفارین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_404
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بیحقی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی)مشهد(

راهله رهباریان

استادیار گروه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی

مجید رجبیان

استادیار بیوشیمی و فیزیولوژی گیاهی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی

امیر آوان

استادیار ژنتیک انسانی – مولکولی گروه علوم و فنون نوین دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

برای پیشگیری از ترومبوز و آمبولی در بیماران تعویض دریچه قلب تحت تیمار با وارفارین مهمترین مسیله حفظ سطح درمانی دارو است. بعضی عوامل باعث تشدید اثرداروی وارفارین در این بیماران می گردد.هدف : این پژوهش تاثیر آب انار را نزد این بیماران بر آزمایش PT وINR وPTT وCT مورد بررسی قرار داده است.روش ها: این پژوهش از نوع مداخله ای و از مهر تا آذر 1396 در بیماران تعویض دریچه مصرف کننده وارفارین صورت گرفت که برای آزمایشPT وINR به آزمایشگاه مراجعه می کردند.ازبیمارانی که معیار های ورودبه مطالعه راداشتند نمونه گیری به عمل آمد. سپس توضیحات لازم برای خوردن آب اناری که توسط پژوهشگر آماده گردید به بیماران داده شد.نمونه گیری مجدد پس از یک هفته از بیماران به عمل آمدو نتایج آزمون برای PT وINR و PTT وCT با نرم افزار Spss آنالیز و بررسی گردید.یافته ها: در این مطالعه 30 بیمار که 43/23 درصد مرد و 56/7 درصد زن با میانگین سنی 50/37درصد بود. در این بررسی مصرف آب انار باعث افزایش معنی داری در میزان PT و INR بیماران شد((P> 0/001، اما با سن و جنس هیچ ارتباط معنی داری نداشت، با PTT هیچ تاثیری نداشت،اما بر زمان انعقاد((CTتاثیر افزایشی داشت.نتیجه گیری : مصرف آب انار موجب تشدید خواص ضد انعقادی وارفارین و باعث افزایش فاکتور های انعقادی PTوINR وCT در بیماران شد. با توجه به تاثیر آب انار برPT وINR و تغییر خواص و تشدید عوارض همزمان آن باوارفارین توصیه می شود که ، آگاهی ،آموزش و هشدار های لازم در مورد عوامل مداخله گر در وارفارین هنگام تنظیم دوز دارو به بیماران داده شود.

کلیدواژه ها

آب انار ، PT ، INR ، وارفارین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.