بررسی مدل های بالندگی در مدیریت پروژه و شناسایی خطوط راهنما جهت انتخاب مدل متناسب

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC05_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کیان پور

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، شرکت فراب

احمد نورنگ

استادیار گروه صنایع، دانشگاه امام حسین (ع)

چکیده

در سال های اخیر گرایش به سوی مدل های بالندگی مدیریت پروژه افزایش روز افزونی یافته است. از سال 1986، که CMM منتشر شد، تاکنون بیش از 40 مدل و استاندارد با رویکرد و دامنه های کاربرد مختلف منتشر شده اند. تعدادی از این مدل ها در قالب پروژه های تحقیقاتی کوتاه مدت بوده و برخی نیز توسط شرکت ها و سازمان های معتبر در زمینه مدیریت پروژه انتشار یافته اند. در این میان تعدادی از این مدل ها وجود دارند که دارای محبوبیت و مقبولیت بیشتری نزد جامعه مدیریت پروژه می باشند. تعاریف مختلف از بالندگی سازمانی و پروژه موفق موجب شده است که سازمان هایی که قصد دارند از مدل های بالندگی مدیریت پروژه در راستای تعالی خود استفاده نمایند، در انتخاب مدل مطلوبی که بتواند بیشترین سازگاری را با ساختار سازمان داشته و اثر بخشی مورد انتظار را فراهم نماید، دچار چالش گردند. در نظر گرفتن ویژگی های مشترک مدل های بالندگی، امکان طبقه بندی آنها را در شاخه های مختلف فراهم می آورد و تا حدودی خطوط اولیه را جهت انتخاب مدل مطلوب سازمان ترسیم می کند. در این مقاله سعی شده است تا با بیان مفاهیم بنیادین مدل های بالندگی و بررسی اجمالی ویژگی های آنها، با طبقه بندی انواع مدل های بالندگی از یک سو و بررسی نقاط قوت و ضعف تعدادی از معتبرترین آنها، خطوط اولیه راهنما را برای سازمان ها و شرکت هایی که می خواهند از مدل های بالندگی مدیریت پروژه در راستای ایجاد/بهبود تعالی سازمانی خود استفاده نماید، ترسیم گردد.

کلیدواژه ها

مدل های بالندگی مدیریت پروژه، P3M3, PEM,PMMM,CMMI,OPM3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.