ارزیابی اثر اندازه ذرات، نوع باکتری و محیط کشت در فرایند بیولیچینگ اورانیوم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فایزه فاطمی

پژوهشکده مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران، ایران

سمانه جهانی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

محمد علی فیروز زارع

پژوهشکده مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران، ایران

عباس رشیدی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

فرایند بیولیچینگ اورانیوم شامل تبدیل زیستی (IV)U نامحلول به (IV)U محلول، از سنگ معدنهایی با درجه عیار پایین می باشد. هدف از تحقیق حاضر، به دست آوردن بهینه سه پارامتر مهم در فرایند بیولیچینگ اورانیوم می باشد که این پارامترها شامل اندازه ذرات (فرمول در متن اصلی مقاله) نوع باکتری(باکتری خالص اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس و مخلوط با اسیدیتیوباسیلوس تیواکسیدانس) و محیط کشت (محیط کشت APH و آب شرب) هستند. در این تحقیق از محیط کشت APH باکتری اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس به صورت خالص، مخلوط با اسیدیتیوباسیلوس تیواکسیدانس و سنگ معدن اورانیوم کم عیار آنومالی 1 ساغند یزد (488ppm) استفاده شد. بدین صورت که پس از آماده سازی محیط کشت و اضافه کردن 5% سنگ معدن اورانیوم و 10 % مایه تلقیح، ارلن ها در دمای 35 درجه سانتی گراد و 150rpm گرماگذاری شدند. پس از انجام آزمایشات بیولیچینگ و ثبت تغییرات pH و Eh و میزان استخراج اورانیوم به صورت روزانه، مشخص گردید که بهینه پارامترهای منتخب به منظور دستیابی سریعتر به راندمان استخراج اورانیوم 100 % به شرح زیر می باشد :1- اندازه ذرات (فرمول در متن اصلی مقاله) 2- باکتری خالص اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس ،3-محیط کشت APH

کلیدواژه ها

اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس، اندازه ذرات، بیولیچینگ اورانیوم، محیط کشت، نوع باکتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.