ترکیب تکنیکهای CCM و EVM جهت مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شریفی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع

چکیده

بی شک اصلی ترین دلیل عدم پایان موفیت آمیز پروژه ها مطابق با بودجه مصوب و برنامه زمانبندی شده، عدم بکارگیری اصول علمی مدیریت پروژه، برپایه تجارب موفق گذشته می باشد. دو تکنیک علمی جدید مطرح شده در مدیریت پروژه، CCM ، (روش مدیریت زنجیره بحرانی) و EVM (روش مدیریت ارزش کسب شده) می باشد که دارای نقاط قوت و ضعف می باشد. روش مدیریت زنجیره ی بحرانی (CCM) توسط دکتر گلدرات در سال 1997 براساس نظریه تئوری محدودیت ها(TOC) مطرح شد. اما این روش علی رغم ایجاد تحول در کنترل پروژه بدلایلی در اجرا، موفق نشده است. مهمترین محدودیت این روش توجه به زمان پروژه بیش از هر موضوع دیگری می باشد. دکتر گلدرت معتقد است که کنترل زمان میتواند تنها مساله کنترل پروژه باشد. به عبارت دیگر با کنترل زمان کل مشکلات مربوط به پروژه حل میگردد و نیازی به کنترل سایر موارد نمیباشد. روش مدیریت ارزش کسب شده(EVM) یکی از تکنیک های بسیار مهمی است که در طی سه دهه اخیر، محاسبه پیشرفت واقعی پروژه و یا به عبارتی بهتر برای مدیریت جامع و یکپارچه پروژه مورد استفاده قرار گرفته است، مدیران پروژه با بکارگیری این تکنیک می توانند تنها پس از گذشت پیشرفت عملکرد 15 درصدی پروژه، با بررسی روند عملکرد گذشته، پیش بینی دقیق و قابل اطمینانی از وضعیت نهایی پروژه از حیث زمان و هزینه لازم برای اتمام پروژه انجام دهند. مهمترین محدودیت این روش توجه به هزینه پروژه بیش از هر موضوع دیگری می باشد. بطور خلاصه در روش CCM بیشترین تمرکز بر مبحث زمان پروژه می باشد و در این راستا مزیتهای زیادی نسبت به سایر روشها وجود دارد، از طرفی در روش EVM بیشترین تمرکز بر مبحث هزینه پروژه می باشد و این امر نیز مزیتهای زیادی را بدنبال دارد. هدف از انجام این مطالعه(ترکیب دو تکنیکCCM و EVM) استفاده از مزیتهای هر دو تکنیک و ارائه روش جدید و کاربردی جهت مدیریت پروژه می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه(Project Management)، روش مدیریت زنجیره بحرانی(Critical Chain Management)، روش مدیریت ارزش کسب شده(Earned Value Management)، تئوری محدودیتها(Theory Of Constraints)، بافر زمانی پروژه(Schedule Buffer)، بافر هزینه ای پروژه(Cost Buffer)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.