حذف برخی از رنگ ها از فاضلاب های صنعتی توسط روش الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما خیلتاش

دانشجوی دکترای شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران

مهر انگیز اطیابی

دانشجوی دکترای شیمی فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی ، بروجرد، ایران

مسلم بغدادی

دانشجوی دکترای شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک، ایران

چکیده

رنگ یکی از مشخصه های دایمی آب های سطحی است، که به دلیل افزایش مصرف کلر دارای اهمیت است. وجود رنگ در آب، پتانسیل تشکیل تری هالومتان ها را افزایش داده و ترکیبات مولد در آن ممکن است در شبکه توزیع، رسوب کرده و دوباره به حالت معلق درآیند. پساب های صنعتی ناشی از صنایع نساجی و عملیات رنگرزی، خمیرکاغذ و تولید ورق های کاغذ، صنایع غذایی، تولید مواد شیمیایی و استخراج سنگ معدن ممکن است در اثر ارتباط با نهرها و رودخانه های طبیعی در آب ایجاد رنگ نموده و فرآیند تصفیه را امری ضروری می کند. در این تحقیق میزان رنگبری پساب شبیه سازی شده با استفاده از روش الکتروشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. چهار نوع الکترود جهت شناسایی مناسب ترین الکترود، برای تصفیه پساب مورد ارزیابی قرار گرفت. پساب رنگی شامل رنگ های متیلن بلو، برموتیمول بلو، برموکروزول گرین برموفنول رد، برموفنول بلو و محلول الکترولیت نمک سدیم کلرید، در پیل طراحی شده با ابعاد الکترود 2×9×14 به فاصله 2 سانتی متر مورد تصفیه قرار گرفت. تمامی مراحل آزمایش با در نظر گرفتن شش فاکتور اصلی، میزان غلظت الکترولیت NaCl ولتاژ pH نوع الکترود، فاصله ی بین الکترودها، دما، و هر کدام در ده گام زمانی برای بدست آوردن شرایط بهینه انجام شد. محدوده تغییرات این پارامترها برای غلظت الکترولیت از 0/5 تا 14 گرم ولتاژ از 2 تا 8 ولت محدوده pH از 2 تا 11 الکترود های انتخابی آهن، آلومینیوم، استیل و آهن گالوانیزه، فاصله ی بین الکترودها 2 تا 8 سانتی متر و دما 25 تا 55 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. که بهترین نتایج در 14 گرم بر لیتر الکترولیت، ولتاژ اعمالی 8 ولت، pH=5 نوع الکترود آهن و فاصله 2 سانتی متر، دمای 25 درجه سانتی گراد در مدت زمان 10 دقیقه بدست آمد. با استفاده از این روش توانستیم تا 99/9 درصد از پساب های شبیه سازی شده را رنگبری نماییم.

کلیدواژه ها

تصفیه پساب، حذف رنگ، الکتروشیمی، فاضلاب صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.