مطالعه و ارزیابی اقتصادی فرآیند غشایی در مقایسه با فرآیند جذب جهت جداسازی دی اکسید کربن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جعفری

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

کامران قاسم زاده

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

موسی خسروی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

در سالهای اخیر، دیاکسید کربن به عنوان منبع اصلی گازهای گلخانه ای، عامل اصلی گرمایش جهانی محسوب می شود. سهم دی اکسید کربن تولیدی توسط انسانها تقریبا 64 درصد برای تمام گازهای گلخانه ای است . تولید دی اکسید کربن توسط صنع سیمان تقریبا 5 درصد اس . فرآیندهای جذب آمین به عنوان یک روش جداسازی مرسوم و متداول در مقیاس گسترده مورداستفاده قرارگرفته اس ، اما مشکلاتی نظیر خوردگی، هدر رفت حلال و گران بودن دارد. در سال های اخیر، از بین روش های مختلف، فرآیندهای غشایی پتانسیل بالایی در روش های متداول جداسازی دی اکسید کربن از جریان گازی از خود نشان داده اند. لذا در این تحقیق به شبیه سازی و ارزیابی اقتصادی جداسازی دی اکسید کربن از جریان گازی دودکش نیروگاه گازی با فرآیند غشایی پرداخته می شود و درنهایت ، با فرایند مرسوم آن، یعنی جداسازی دی اکسید کربن با فرآیند جذب شیمیایی مورد مقایسه قرار میگیرد. شبیه سازی فرآیند غشایی و فرآیند جذب شیمیایی با نرم افزار PROII9.4 و ارزیابی اقتصادی از طریق اتصا به نرم افزار Aspen Process Economic Analyzer9 انجام شده است . همچنین به بررسی اینکه با افزایش غلظ دی اکسید کربن چه مقدار به هزینه تمام شده در فرآیند غشایی و جذب اضافه می شود پرداخته شده و درنهایت مشخصات غشا چگونه باشد، تا بتواند با فرآیند جذب شیمیایی به رقاب بپردازد، بررسی شده است .

کلیدواژه ها

دی اکسید کربن، فرآیند جذب، فرآیند غشایی، شبیه سازی، ارزیابی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.