لیچینگ قلیایی سینتر نفلین سینیت در محلول هیدروکسید سدیم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیان مهر محمدلو

گروه فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران

والح آقازاده

دانشیار گروه فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران

سمیه شایان فر

گروه فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران

چکیده

نفلین سینیت یک سنگ آلومینوسیلیکاته و مهمترین منبع غیر بوکسیتی برای استحصال آلومینا می باشد. روش های مختلفی از جمله لیچینگ اسیدی و لیچینگ قلیایی تحت فشار برای انحلال این ماده معدنی انجام شده است. در این تحقیق، لیچینگ قلیایی با NaOH در فشار اتمسفری بررسی شد. این روش به دلیل انتخابی بودن، ورود ناخالصی کمتر به محلول و همچنین فیلتراسیون راحت تر، نسبت به دو روش دیگر برتری دارد. قبل از مرحله لیچینگ لازم است که نفلین سینیت با سنگ آهک تحت عملیات سینتر قرار گیرد تا آلومینیم موجود در ترکیب به آلومینات های سدیم و پتاسیم قابل حل در قلیا تبدیل شود. هدف از انجام این تحقیق، شرایط مناسب برای انحلال و افزایش بازیابی آلومینیم به عنوان عنصر اصلی و جلوگیری از ورود سیلیس به محلول، به عنوان عنصر مزاحم می باشد. پارامترهای موثری نظیر غلظت عامل لیچ، دما و ابعاد ذرات، بررسی شدند. بر اساس نتایج در دمای 80 درجه سانتی گراد، غلظت 3 مولار NaOH ابعاد ذرات 88 میکرون، بازیابی آلومینیم 70 درصد شد. همچنین بازیابی سیلیس در این شرایط کمتر از 3 درصد بود که در مرحله سیلیس زدایی توسط شیرآهک حذف می شود. پس از مدت زمان 1 ساعت، بازیابی آلومینیم کاهش می یابد که دلیل آن، واکنش آلومینات موجود در محلول با سیلیکات دی کلسیم تجزیه شده است. در نتیجه این واکنش، هیدروآلوموسیلیکات کلسیم تشکیل شده و از آنجایی که حلالیت بسیار کمی داشته، سبب ترسیب و اتلاف آلومینیم و قلیا می شود.

کلیدواژه ها

هیدروکسید سدیم، سینتر نفلین سینیت، لیچینگ، آلومینیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.