بررسی کیفیت کالبدی – اجتماعی بافت های فرسوده با رویکرد پایداری محیط (نمونه موردی: محلات نخودچر، جماران و استخر عینک شهر رشت)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: BGCONF03_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید هاشم زین العابدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شهرسازی دانشکده معماری و شهرسازی واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

ولی اله نظری

استادیار گروه شهرسازی دانشکده معماری و شهرسازی واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ایران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی کیفیت کالبدی اجتماعی بافت های فرسوده با رویکرد پایداری محیط در شهر رشت صورت گرفته است. روش تحقیق تحلیلی توصیفی و گردآوری داده ها به صورت میدانی با استفاده از پرسشنامه در تحلیل آماری همبستگی پیرسون بوده است. نتایج تحلیل آماری ازمون t نشان م یدهد که هر 4 شاخص در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و همچنین تحلیل همبستگی پیرسون نیز نشان می دهد که بین شاخص کالبدی با شاخص اجتماعی با همبستگی 0.737 با زیست محیطی 0.752 با همبستگی قوی و اقتصادی با همبستگی 0.514 متوسط ارزیابی شده است. بین شاخص اجتماعی نیز این رابطه برقرار است به طوری که بین شاخص اجتماعی با شاخص کالبدی سطح همبستگی 0.737 با شاخص اقتصادی 0.573 با همبستگی قوی و زیست محیطی با همبستگی 0.516 متوسط ارزیابی شده است. بین شاخص زیست محیطی نیز این رابطه برقرار است به طوری که بین شاخص زیست محیطی با شاخص کالبدی سطح همبستگی 0.752 با شاخص اجتماعی .696 و اقتصادی .576 با همبستگی قوی ارزیابی شده است همچنین بین شاخص اقتصادی با شاخص کالبدی سطح همبستگی 714. با شاخص اجتماعی 773. با همبستگی قوی و زیست محیطی با همبستگی 506. متوسط ارزیابی شده است. در نهایت با توجه به نتایج حاصل شده راهبردهای پیشنهادی در 4 گروه اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی و کالبدی در قالب اهداف و سیاست های اجرایی ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

کیفیت کالبدی اجتماعی، بافت های فرسوده، پایداری محیط محلات نخودچر، عینک استخر و جماران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.