اهمیت وضرورت مسله مدرسه گریزی باتاکید برنقش تربیتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAFCON10_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2008
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان حسنی

کارشناس رشته علوم تربیتی آموزگار آموزش وپرورش شهر بیستون

چکیده

ترس از مدرسه یک پدیده روانی- اجتماعی در زندگی کودکان است وبه معنای امتناع از مدرسه رفتن واجتناب و بی میلی شدید برای رفتن به مدرسه است در واقع ترس حالتی هیجانی نسبت به خطر یا یک محرک مضر استکه شخص از آن آگاه است. مدرسه از مهم ترین نهادهاى اجتماعى، تربیتى و آموزشى و اصلى ترین رکن تعلیم وتربیت است که به منظور تربیت صحیح دانش آموزان در ابعاد دینى، اخلاقى، علمى، آموزشى، اجتماعى و کشفاستعدادها و هدایت رشد متوازن روحى و معنوى و جسمانى آنان براساس اهداف مصوب دوره هاى تحصیلى و برابرضوابط و دستورالعمل هاى وزارت آموزش و پرورش تاسیس و اداره مى شود.اساسا خانواده ، مدرسه و جامعه سهعامل مهم در بروز و ظهور اختلالات رفتاری در افراد محسوب می شوند. محیط زندگی، طرز رفتار اطرافیان،تصویرهایی را در ذهن نوجوان به جای می گذارد . که ممکن است اثرات مطلوب و نامطلوب آن در تمام مدتزندگی باقی بماند و نتایج آن هم تنها به خود فرد منتهی نمی شود. بلکه در چگونگی روابط او با افراد دیگر همتاثیر می گذارد، علمای امر تعلیم و تربیت در مورد نقش مدرسه و نوع نگرش دانشآموزان به محیط مدرسه واهمیت تاثیر نوع روابط بین دانشآموزان و مربیان ، معتقدند که هرگاه نوجوان از اعتماد به نفس ، آرامش درون،صفای قلب و نگرش مثبت به مربی خود، برخوردار است آموزش نیز برایش لذت بخش خواهد بود و بالعکس،موجب اضطراب و دلهره و مدرسه گریزی وی می گردد. در واقع می توان گفت که فرار از مدرسه برای دانش آموزمسیله ای فردی، برای خانواده مسیله ای مربوط به روابط متقابل والدین و فرزند و برای مدرسه مسیله ای تربیتیاست. بنابراین مسایل آنان از جمله مسایلی است که باید به آنها توجه کافی مبذول داشت. لذا توجه جدی بهمحیط خانواده و مدرسه که نقش به سزایی در تکوین شخصیت دانش آموزان دارند ضرورتی انکارناپذیر است.

کلیدواژه ها

مدرسه گریزی، دانش آموزان، آموزش وپرورش، تربیت، رفتار نابهنجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.