تمایزهای جنسیتی در جنبه های نهادی دین
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON10_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 451
نویسندگان
دانش آموخته سطح ۴ (دکتری) حوزه علمیه قم
چکیده
جامعه شناسی جنسیت از دو لحاظ به باورهای دینی و مذهبی توجه دارد: 1. تفاوت زن و مرد در میزان باورمندی به آموزه های دینی؛ 2.مضمونها یا پیامدهای جنسیتی باورهای دینی. به نظر فمینیسم عامل تحکیم پایه های مردسالاری در جوامع دینی این است که ادیانالهی اسوه های دینی را بیشتر از میان مردان انتخاب نموده اند. بررسی ها نشان داده است که نمره زنان در ابعاد عاطفی و ارتباطی دینداری بسیار بالاتر از مردان بوده است؛ با این وجود حضور زنان در عرصه های سیر و سلوک و عرفان به مراتب کمتر از مردان بوده است.تحقیقات در کشورهای غربی حاکی از حضور منظمتر زنان در مراسمات دینی نسبت به مردان است؛ اما در جوامع اسلامی، تا حدودی این وضعیت معکوس است. در تبیین جامعه شناختی عدم حضور زنان در سمت رهبری دینی، عده ای آن را ناشی از آموزه های مردسالارانه خود ادیان تلقی می کنند و در مقابل، برخی سبب آن را انحراف از آموزه های ادیان می دانند. بر خلاف شرع مقدس اسلام که هیچ ممنوعیتی برای تبلیغ دینی زنان قایل نشده، در دین مسیحیت چنین منعی وجود دارد؛ هرچند به تازگی در نتیجه تفسیرهای جدید از متون کتاب مقدس، این ممنوعیت تا اندازه ای کاهش نشان میدهد.کلیدواژه ها
جامعه شناسی، جنسیت، فمینیستی، مردسالاری، دینمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.