آنالیز بیوانفورماتیکی hsp70 در نشخوارکنندگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گاومیش
  • کد COI اختصاصی: NCIB03_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو عسکری راد

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

جمال فیاضی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

محمود نظری

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

محمدرضا حجاری

استادیار گروه ژنتیک،دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

پروتیین های شوک حرارتی خانواده چند ژنی هستند که اندازه مولکولی آن ها از 10 تا 150 کیلودالتون است و در تمام سلول ها یافت می شوند؛ این پروتیین ها به شدت نقش حفاظتی دارند و برای زنده مانی سلول های موجودات زنده ضروری هستند. در میان تمام پروتیین های شوک حرارتی؛ پروتیین شوک حرارتی 70 بیشترین بیان را در پاسخ به استرس گرمایی دارد. هدف از این بررسی شناسایی تفاوت های بین گونه ایی می باشد.به این منظور تعداد 14 توالی از این ژن جهت بررسی شباهت ها و تفاوت های ژنتیکی بین 4 تا از حیوانات مزرعه ایی استفاده شد. سپس با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آنالیز باعث شناسایی 71 جهش شد که منجر به ایجاد 13 هاپلوتایپ با تنوع هاپلوتیپی 0/989 در گونه های مورد مطالعه شد. تنوع نوکلیوتیدی 0/01178 و میانگین تفاوت نوکلیوتیدی k=22.692 بود.آنالیز تنوع ژنتیکی نشان داد که بز بیشترین تنوع نوکلیوتیدی را در بین گونه های مورد مطالعه داشت؛ همچنین بررسی درخت فیلوژنتیکی نشان داد که گونه گاو و گاومیش جدمشترک نزدیک به هم دارند. با توجه به تنوع بالا ژن hsp70 در میان گونه های مورد بررسی می توان نتیجه گرفت که این تنوع می تواند دلیلی بر تفاوت مقاومت به استرس های گرمایی در بین دام های مورد مطالعه باشد

کلیدواژه ها

ژن hsp70 ، هاپلوتیپ ، درخت فیلوژنتیکی ، تنوع ژنتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.