بررسی نظام حقابه بری و تخصیص آب در جهت استفاده معقول از منابع آبی دشت گلپایگان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه (تقاضا محوری آب)
- کد COI اختصاصی: NCFWM03_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1663
نویسندگان
دانشجوی ارشد آبیاری زهکشی دانشگاه شهرکرد
چکیده
همواره حجم کم آب رودخانه ها در مقایسه با وسعت اراضی حاصلخیز، باعث منازعه افراد ذینفع بوده است و محدودیت آب و ضرورت مدیریت بهینه استفاده از آن، در طول زمان موجب پیدایش و تکامل نظام های بهره برداری متعددی در شرایط گوناگون طبیعی واجتماعی روستا های ایران شده است. همچنین اصلاحات اراضی دهه 1340 ساختار های اجتماعی و مناسب اقتصادی روستا ها را دچار دگرگونی های بنیادین کرد که در همین راستا حقابه برآن نیز بایستی مانند سایر قسمت های دیگر خود را با شرایط کم آبی وفق داده و با تدبیر مسیولین و مدیران همسو شده تا در این شرایط بتوانند به کشت و کار خود ادامه دهند. مدرن سازی شبکه های انتقال و حذف برداشت مستقیم از رودخانه از اساسی ترین گام هایی است که در کنار فرهنگ سازی و ایجاد تشکل های حقابه بری بایستی صورت گیرد. در همین راستا این پژوهش به بررسی نظام حقابه بری و تخصیص آب در دشت گلپایگان پرداخته است که مشخص شد نظام بهره برداری قبل از احداث از طریق نهر های سنتی انجام می شده که با احداث سد و شبکه آبرسانی مدرن تر، نیاز به بررسی و بازبینی نحوه تخصیص آب می باشد. همچنین سیستم های انتقال آب جدید نیاز به مشارکت بیشتر حقابه-برآن در جهت کم کردن نقاط برداشت آب دارد.کلیدواژه ها
تخصیص آب، انهار سنتی، کانال آب رسانی، حقابه بریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.