بررسی ویژگی های زراعی ارقام ارزن در شرایط نرمال و محدودیت آبیاری تحت اثر تاریخ کاشت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه (تقاضا محوری آب)
- کد COI اختصاصی: NCFWM03_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 714
نویسندگان
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی زابل
دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
چکیده
این آزمایش به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 91-1390 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک اجرا شد. فاکتور اصلی شامل 50 و80 درصد تخلیه رطوبتی خاک که در آن 50 درصد به عنوان شاهد، فاکتور فرعی شامل تاریخ کاشت 25-15-5 اسفند ماه و 15 فروردین و فاکتور فرعی فرعی شامل ارقام ارزن باستان و پیش آهنگ بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تنش خشکی بر کلیه صفات اندازه گیری شده دارای تاثیر معنی دار بود. بالاترین عملکرد دانه و علوفه تر به ترتیب با میانگین 1678/41 و 25668/16 کیلوگرم در هکتار در 50 درصد تخلیه رطوبت به دست آمد. تاریخ کاشت بر کلیه صفات اندازه گیری درصد تاثیر معنی دار در سطح احتمال یک داشت. بیشترین عملکرد دانه و علوفه تر و خشک به ترتیب با میانگین 1415/83، 21188/58 و 5741/08 کیلوگرم در هکتار در تاریخ کاشت 15 اسفند ماه به دست آمد. برهمکنش رطوبت، تاریخ کاشت و رقم بر کلیه صفات به جزء تعداد برگ در بوته و تعداد روز تا گلدهی دارای تاثیر معنی دار در سطح احتمال پنج و یک درصد بودند. بالاترین عملکرد دانه و علوفه تر و خشک به ترتیب با میانگین 2710/33، 36134/33 و 9476 کیلوگرم در هکتار در تخلیه رطوبتی 50 درصد، تاریخ کاشت 15 اسفند و ارزن باستان حاصل شد. بنابراین برای حصول حداکثر عملکرد تخلیه رطوبتی 50 درصد، تاریخ کاشت 15 اسفند و ارزن باستان باید مد نظر قرار گیرد.کلیدواژه ها
ارزن باستان، پیش آهنگ، تاریخ کاشت، تنش خشکی، عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.