بررسی تاثیر دوسوتوانی سازمانی بر عملکرد سازمان های خدماتی با نقش تعدیلگری پویایی های محیطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات علمی جهان در مدیریت،حسابداری،حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MEAHBT01_483
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل آذر

استاد گروه مدیریت: موسسه آموزش عالی راهبرد شمال، رشت، ایران

رضا اسماعیل پور

استادیار گروه مدیریت: موسسه آموزش عالی راهبرد شمال ، رشت، ایران

سیده مریم طاهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی راهبرد شمال، رشت، ایران

چکیده

در سالهای اخیر دوسوتوانی سازمانی به صورت فزایندهای به منظور دستیابی به مزیت رقابتی پایدار، توجه دست اندرکاران و محققانمدیریت را به خود جلب کرده است. دوسوتوانی سازمانی مفهومی جدید در مدیریت است که با عملکرد سازمانی مرتبط می باشد. توانایی سازمان در یادگیری دانش جدید و بهبود دانش موجود به عنوان دوسوتوانی سازمانی شناخته شده است. محققان از مفهوم دوسوتوانی سازمانی، یا همان ظرفیت سازمان در پیگیری همزمان دو هدف نامتجانس، برای بحث پیرامون پدیده های سازمانی بسیار با اهمیت و پیچیده استفاده می کنند که بازتابی از تنوع آن است و استدلال میشود که در بهبود عملکرد سازمان حتی در شرایط عدم اطمینان محیطی بسیار حایز اهمیت میباشد. پژوهش حاضر در پی بررسی رابطه دوسوتوانی با عملکرد سازمانی است و درنهایت به دنبال پاسخ به این سوال است که پویایی های محیطی در رابطه ی بین دوسوتوانی سازمانی و عملکرد سازمانی چه نقشی ایفا می کند. جامعه آماری این پژوهش، صنعت بانکداری که مهمترین محرک اقتصادی در بخش خدمات است، میباشد. تحلیل داده ها بر اساس پرسشنامه های جمع آوری شده از 80 شعبه بانک های خصوصی شهر رشت به عنوان نمونه آماری صورت گرفته است. ابتدا بر اساس مطالعه ادبیات، مدل موردنظر ارایه گردید. سپس مدارکی جهت پایایی و روایی شاخص ها ارایه شد. درنهایت، به منظور برازش مدل و بررسی فرضیه های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده گردید.

کلیدواژه ها

دوسوتوانی سازمانی، عملکرد سازمانی، پویایی های محیطی، سازمان های خدماتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.